Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,9% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,9% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2019
Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4,7%
Σημαντική άνοδος κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/3) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, διευρύνοντας τα κέρδη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας ενισχύθηκαν κατά +0,9% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί επίσης άνοδος κατά +2,8%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά -0,9%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4,7%, έναντι ετήσιας ανόδου +3,1% τον Ιανουάριο 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,8%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Destatis, οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία για τον ίδιο μήνα ενισχύθηκαν κατά +1,6% σε ετήσια βάση, διευρύνοντας την ετήσια άνοδο του +0,8% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές εισαγωγών της χώρας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,3% έναντι πτώσης -0,2% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,5%.
Εφόσον εξαιρεθούν τα προϊόντα πετρελαίου, η ετήσια άνοδος του δείκτη διαμορφώθηκε στο +1,2%, ενώ αντίθετα καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,2% σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης