Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +1,4% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2019

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +1,4% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -1%
Άνοδος σημειώθηκε στη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/3) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, ανακάμπτοντας μετά την πτώση των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά +1,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -3,4%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1%, έναντι ετήσιας ανόδου +0,3% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργίου, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην παραγωγή μηχανμημάτων, και συγκεκριμένα στο -5,6%, ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στο +7,9%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα το Υπουργείο, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά +0,2% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,8% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων στο +1%.
Επιπλέον, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,4% διευρύνοντας τα κέρδη του +0,6% που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο κατά +1%.
Όσον αφορά το ποσοστό ανεργίας στη χώρα για τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε πτώση στο 2,3% έναντι 2,4% τον Ιανουάριο, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.
Η αναλογία εργασιών προς αιτήσεις παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στο 1,63 επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης