Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον «κόσμο των Ελλήνων» παρουσιάζεται στο COSMOTE HISTORY HD

tags :
Η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον «κόσμο των Ελλήνων» παρουσιάζεται στο COSMOTE HISTORY HD
Η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον «κόσμο των Ελλήνων» παρουσιάζεται στο COSMOTE HISTORY HD
Την ιστορία των τριών σημαντικότερων ελληνιστικών βασιλείων: της Περγάμου, της Αιγύπτου και της αυτοκρατορίας των Σελευκιδών, που κληροδότησε ο Μέγας Αλέξανδρος στους επιγόνους του, αναδεικνύει το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων».
To επεισόδιο θα προβληθεί την Παρασκευή 29/3 στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD.
Με γυρίσματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ιράν, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία και στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα των χωρών αυτών, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους αρχαιολόγους, ιστορικούς και ακαδημαϊκούς, τα επεισόδια της σειράς παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο, ο κόσμος των Ελλήνων επηρέασε κι εξακολουθεί να επηρεάζει τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, ακόμη και την αρχιτεκτονική. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος των Ελλήνων» προβάλλεται και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 18.00.
Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει, ακόμα, το νέο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Αποτυπώματα», με επίκεντρο τη «γέννηση» και την πορεία των στοιχείων της ελληνικής πολιτείας που ορίζουν την ταυτότητα του έθνους, όπως η σημαία, τα νομίσματα, οι σφραγίδες και τα γραμματόσημα. Από τη ρωμαϊκή εποχή έως το Βυζάντιο και την Τουρκοκρατία, το επεισόδιο παρουσιάζει τις σημαίες του ελλαδικού χώρου, καθώς και τη σημασία των οικοσήμων ως οπτικών συμβόλων της εξουσίας στην ευρωπαϊκή Δύση (Τετάρτη 3/4, στις 21.00). Η σειρά προβάλλεται και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 16.00.
Επίσης, οι διάσημες φράσεις «Ώστε, λοιπόν, πόλεμος» και «Less is more» βρίσκονται στο επίκεντρο σχολιασμού και ανάλυσης κορυφαίων ακαδημαϊκών και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών στα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία». Τα επεισόδια θα προβληθούν στο COSMOTE HISTORY HD το Σάββατο 30/3 και την Κυριακή 31/3, αντίστοιχα (20.50).
Τέλος, την Κυριακή 31/3, στις 21.00 οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής COSMOTE TV «Εθνική Βιβλιοθήκη: Η ταινία», το οποίο παρουσιάζει με συνοπτικό αλλά πλήρη τρόπο την ιστορία της Εθνικής Βιβλιοθήκης, από τη συγκέντρωση των πρώτων συλλογών της έως και τη μετάβασή της στη νέα εποχή που σηματοδότησε η μετεγκατάστασή της στο ΚΠΙΣΝ.  
Τα επεισόδια των σειρών «Αποτυπώματα», «Ο κόσμος των Ελλήνων και «Φράσεις με ιστορία» είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης