Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η Amber Capital είναι σούπερ αισιόδοξη για την Ελλάδα, αλλά δεν αγοράζει τράπεζες και δεν βρίσκει μετοχές!

tags :
Η Amber Capital είναι σούπερ αισιόδοξη για την Ελλάδα, αλλά δεν αγοράζει τράπεζες και δεν βρίσκει μετοχές!
Έχει αγοράσει ΟΤΕ που παίζει με υψηλό p/e, ΕΧΑΕ που παίζει με πανύψηλο p/e και Ελλάκτωρ που αποτελεί turnaround στόρι, αλλά δεν βρίσκει μετοχές
Χωρίς να διαφωνούμε με την εκτίμηση ότι μία αλλαγή στην κυβέρνηση θα έφερνε επενδυτές, αφού θα ήταν πιο φιλική, ή ότι ο λαϊκισμός έχει υποχωρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει καλύτερη εικόνα στην οικονομία, κάποιες από τις δηλώσεις του ιδρυτή της Amber Capital μας βάζουν σε σκέψεις.
Ο Joseph Oughourlian μιλώντας στο Bloomberg (δείτε εδώ το θέμα του Bankingnews http://bankingnews.gr/index.php?id=416766) σημειώνει πολλά θετικά για την Ελλάδα όπως: «Είμαι εξαιρετικά (super) αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, έχει όλους τους καταλύτες σε αντίθετη κατεύθυνση έναντι πολλών χωρών, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Έχει υποχωρήσει ο λαϊκισμός, η οικονομία είναι σε πολύ, πολύ ισχυρό επίπεδο, έχει απίστευτα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία».
Από την άλλη όμως αποφεύγει τις τράπεζες.
Σε μία εξαιρετική οικονομία που η αλλαγή κυβέρνησης είναι πιο φιλική για τις αγορές, το να αποφεύγεις τον πυλώνα της οικονομίας, δηλαδή τις τράπεζες είναι λίγο αντιφατικό.
Αντιφατικό είναι επίσης το γεγονός ότι έχοντας επενδύσει σε ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ δεν βρίσκει μετοχές να αγοράσει.
Έχει αγοράσει ΟΤΕ που παίζει με υψηλό p/e, ΕΧΑΕ που παίζει με πανύψηλο p/e και Ελλάκτωρ που αποτελεί turnaround στόρι, αλλά δεν βρίσκει μετοχές.
Δηλαδή δεν υπάρχουν μετοχές με προοπτικές στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετοχές με p/e μονοψήφιο, p/bv κάτω από τη μονάδα, με χαμηλό δανεισμό κτλ. κτλ;
Είναι για παράδειγμα μη επιλέξιμη, η Jumbo, τα ΕΛΠΕ, η Μυτιληναίος, η Motor Oil κ.α.;
Επίσης μας κάνει εντύπωση η χρονική στιγμή της συνέντευξης αφού για μία ακόμη φορά, βλέπουμε στελέχη μεγάλων οίκων να μιλάνε μετά την άνοδο.
Όπως οι οίκοι δημοσίευσαν εκθέσεις θετικές για τις ελληνικές τράπεζες, μετά το ράλι και όχι πριν, έτσι και οι δηλώσεις του ιδρυτή της Amber Capital, έρχονται μετά από ένα σημαντικό ράλι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης