Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

PIGOGO INSIGHTS: Αφορολόγητο «έσοδο» η επιστροφή χρημάτων από online αγορές

tags :
PIGOGO INSIGHTS: Αφορολόγητο «έσοδο» η επιστροφή χρημάτων από online αγορές
Πώς μπορούν οι καταναλωτές να αποκτήσουν ένα μη φορολογητέο έσοδο, εκμεταλλευόμενοι online πλατφόρμες αγορών με επιστροφή χρημάτων
Αφορολόγητο «έσοδο» χαρακτηρίζεται η επιστροφή χρημάτων από online αγορές σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς δεν χαρακτηρίζεται ως εισόδημα.
Ειδικότερα, οι επιστροφές αυτές κατατάσσονται στα ποσά εκείνα τα οποία δεν απαιτείται να ενταχθούν στην δήλωση του φορολογούμενου και συνεπώς δεν φορολογούνται.
Το μέγεθος της επιστροφής χρημάτων το οποίο μπορεί να συγκεντρώσει ένας καταναλωτής είναι απεριόριστο και εξαρτάται τόσο από το ποσό των αγορών του όσο και από το ποσοστό της επιστροφής που προσφέρεται από το κάθε κατάστημα.
Μία οικογένεια ή ένας καταναλωτής, μπορεί λοιπόν, διατηρώντας το ποσό ετήσιων εξόδων του το ίδιο, να αποκτήσει ένα αφορολόγητο έσοδο, απλώς πραγματοποιώντας τις αγορές του μέσω μίας πλατφόρμας επιστροφής χρημάτων όπως το PIGOGO.
Σε ένα ρεαλιστικό παράδειγμα μίας οικογένειας το οποίο παρουσιάζεται παρακάτω, μπορεί να προκύψει αφορολόγητο έσοδο της τάξης των €500, από τις ετήσιες online αγορές της.
Αναλυτικότερα, ο παρακάτω πίνακας προσφέρει μία εικόνα για το πως προκύπτει αυτό το ποσό:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΟΡΩΝ

ΕΞΟΔΟ

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΣΟΔΟ

Super market / τρόφιμα

€350 / μήνα

€400 / έτος

Ρούχα, παπούτσια, προϊόντα ομορφιάς, παιδικά είδη, παιχνίδια

€300 / μήνα

Delivery φαγητού / καφέ

€100 / μήνα

Άλλες αγορές

€100 / μήνα


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΟΡΩΝ

ΕΞΟΔΟ

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΣΟΔΟ

Έξοδα οικογενειακών διακοπών

€2000 / έτος

€100 / έτος

Προϊόντα Τεχνολογίας

€1000 / έτος

Προϊόντα για το σπίτι

€500 / έτος


Σήμερα, 60.000 χρήστες εμπιστεύονται το PIGOGO για τις online αγορές τους, κερδίζοντας χρήματα από κάθε τους αγορά σε περισσότερα από 450 online καταστήματα, καθώς η κρίση έχει οδηγήσει τους καταναλωτές σε «εξυπνότερες» αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης