Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους έλληνες τραπεζίτες ο Καραμούζης αποχωρεί από Ένωση τραπεζών και Eurobank

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους έλληνες τραπεζίτες ο Καραμούζης αποχωρεί από Ένωση τραπεζών και Eurobank
Στην Ένωση Τραπεζών ο Νίκος Καραμούζης αντικαθίσταται από τον Γιώργο Χαντζηνικολάου τον Πρόεδρο της Πειραιώς και στην Eurobank από τον Γιώργο Ζανιά.
Έχοντας την μεγαλύτερη διαδρομή στον τραπεζικό τομέα από τους εν ενεργεία τραπεζίτες ο Νίκος Καραμούζης ολοκληρώνει ένα κύκλο σχεδόν 30 ετών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Διανύει την τελευταία εβδομάδα ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και ως Πρόεδρος της Eurobank.
Αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους και εμπειρότερους έλληνες τραπεζίτες που θήτευσε σε Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, και λίγο Geniki bank.
Βαθειά γνώστης του τραπεζικού συστήματος, με καθαρές θέσεις και απόψεις στα δύσκολα έδωσε μεγάλες μάχες, όπως την δύσκολη περίοδο της Eurobank που είχε κρατικοποιηθεί και σχεδιαζόταν η πώληση της στην Εθνική τράπεζα.
Ο Νίκος Καραμούζης απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης στον επιχειρηματικό κόσμο, στους τραπεζικούς κύκλους και στους διεθνείς επενδυτές.
Η συνεισφορά του στο ελληνικό banking και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών ήταν μεγάλη, ίσως η σπουδαιότερη από την σύσταση της Ένωσης.
Εξωστρεφής, με καλή γνώση της μακροοικονομίας και των τραπεζών επί της ουσίας δεν θα έπρεπε να αποχωρήσει από τον κλάδο.
Πολλοί θα πουν ότι κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί χώρος στους νεότερους και αυτό έχει ίσως βάση αλλά το γνωμικό ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλαιός είναι αλλιώς επίσης έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Ο τραπεζικός κλάδος θα είναι φτωχότερος.
Στην Ένωση Τραπεζών ο Νίκος Καραμούζης αντικαθίσταται από τον Γιώργο Χαντζηνικολάου τον Πρόεδρο της Πειραιώς και στην Eurobank από τον Γιώργο Ζανιά, πρώην πρόεδρο της Εθνικής και πρώην υπουργό

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης