Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παγκόσμιο φαινόμενο ο επιθεωρητής της ΤτΕ και ο διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας να διώκονται ποινικά και ο Στουρνάρας να τους καλύπτει

tags :
Παγκόσμιο φαινόμενο ο επιθεωρητής της ΤτΕ και ο διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας να διώκονται ποινικά και ο Στουρνάρας να τους καλύπτει
Ποια είναι η ευθύνη Στουρνάρα, που περνά ένα αρνητικό μήνυμα στην κοινωνία ότι τα στελέχη της ΤτΕ είναι στο απυρόβλητο ή και υπεράνω του νόμου
Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο δύο εκ των βασικότερων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος να διώκονται ποινικά για κακουργηματικές πράξεις.
Στον Γιώργο Πάσχα, διευθυντή επιθεώρησης της Τράπεζας της Ελλάδος ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία με αφορμή απλήτωτο δάνειο 500 χιλ ευρώ, το οποίο μαζί με τους τόκους υπερημερίας έφτασε στις 800 χιλ. ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα.
Είναι εντυπωσιακό ο άνθρωπος που εποπτεύει την Εθνική Τράπεζα από την Τράπεζα της Ελλάδος να της χρωστάει 500-800 χιλ. ευρώ.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο νομικό, άπαξ και ασκήθηκε ποινική δίωξη, αλλά και ηθικό.
Πως λοιπόν ένας επιθεωρητής που εμφανίζεται αποδεδειγμένα ασυνεπής στην κάλυψη των δανειακών του υποχρεώσεων να εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα και να εισηγείται ποινές όταν ο ίδιος δίνει το κακό παράδειγμα.
Πέραν από τον Γ. Πάσχα κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ο Σπύρος Παντελιάς, ο οποίος είναι διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Παντελιάς εμφανίζεται να παρεμβαίνει παρασκηνιακώς σε πλειάδα υποθέσεων, όταν ο ίδιος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του ΤΤ.
Πως λοιπόν επιτρέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, δύο εκ των βασικότερων συνεργατών του, τους οποίους ο ίδιος τοποθέτησε, να βρίσκονται κατηγορούμενοι για διάφορες υποθέσεις.
Ποια είναι η ευθύνη Στουρνάρα, που δεν λαμβάνει μέτρα περνώντας ένα αρνητικό μήνυμα στην κοινωνία ότι τα στελέχη της ΤτΕ είναι στο απυρόβλητο ή και υπεράνω του νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης