Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέο ωράριο στις τράπεζες από την 1η Μαϊου και αύξηση μισθών 2,75% στην τριετία για τους τραπεζοϋπαλλήλους

tags :
Νέο ωράριο στις τράπεζες από την 1η Μαϊου και αύξηση μισθών 2,75% στην τριετία για τους τραπεζοϋπαλλήλους
Μειώνεται το ωράριο συναλλαγών και διαμορφώνεται από 08.00 έως 14.00 Δευτέρα έως και Παρασκευή
Τριετή «εργασιακή ειρήνη» από σήμερα στις τράπεζες, καθώς υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση μεταξύ της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και της ΟΤΟΕ με αυξήσεις συνολικά στο τέλος του 2021 της τάξης του 2,75%, προστασίας της απασχόλησης και νέο ωράριο λειτουργίας από  την 1η Μαΐου.
Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ΒΝ της Δευτέρας 18 Μαρτίου (δείτε εδώ) με τη νέα σύμβαση θα χορηγηθούν αυξήσεις 0,5% από 1/12/2019, 0,70% το 2020 και 1,50% το 2021, ενώ μειώνεται το ωράριο συναλλαγών κατά 30 λεπτά την ημέρα από Δευτέρα έως και Πέμπτη και διαμορφώνεται από 08.00 έως 14.00 Δευτέρα έως και Παρασκευή.
Εισαγωγή για πρώτη φορά σε κλαδική σύμβαση, ρύθμισης - πλαισίου για τα συστήματα αξιολόγησης.
Οι εργαζόμενοι – άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) θα επιλέγουν τη χρήση του μειωμένου ωραρίου που δικαιούνται, στο χρόνο που τους εξυπηρετεί εντός του ωραρίου.
Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ η  σύμβαση θα συμβάλλει στη βελτίωση του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με την κάλυψη εντός της τριετίας μέρους των απωλειών.
Στην εκπαίδευση των τραπεζοϋπαλλήλων ενόψει της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών, καθώς και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις με θεσμικό και οικονομικό περιεχόμενο.
 
Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης