Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Είμαστε προσηλωμένοι στη βελτίωση της ζωής των πολιτών –Δεν υπονόησα ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα

Πετρόπουλος: Είμαστε προσηλωμένοι στη βελτίωση της ζωής των πολιτών –Δεν υπονόησα ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα
Το νομοσχέδιο με τη ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις θα κατατεθεί στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου είπε ο κ.Πετρόπουλος
Την θέση ότι ουδέποτε δήλωσε ή υπονόησε ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στο να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών και την οικονομία.
«Από το περιεχόμενο της συνέντευξής μου προκύπτει ότι μόνιμη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών.
Αυτό το έκανε κατ' επανάληψη σε όλη τη διάρκεια της θητείας της.
Συνεπώς, επειδή δεν είναι μόνο ο μισθός και οι συντάξεις, οι ανάγκες των πολιτών είναι όλα όσα συγκροτούν τη ζωή μας -είναι τα νοσοκομεία, είναι η Παιδεία, οι δρόμοι, οι δημόσιοι χώροι, οι δομές κοινωνικής φροντίδας - γενικά η προστασία της ζωής μας έχει πολλές παραμέτρους και όλες αυτές οι ανάγκες πρέπει να καλύπτονται από την κυβέρνηση, δεν είναι όλα ένα μισθός και μία σύνταξη.
Η δήλωσή μου ότι όλα αυτά τα θέματα η κυβέρνηση τα εξετάζει κεντρικά, η κυβέρνηση αποφασίζει και ο υπουργός ανακοινώνει δεν νομίζω ότι αποτελεί επιβεβαίωση ότι θα δώσουμε δώρο Πάσχα και δεν έχει καμία τέτοια έννοια.
Εγώ διαρκώς αυτή τη δήλωση κάνω, αλλά ποτέ δεν είπανε στο παρελθόν ότι εννοούσα πως θα δοθεί τούτο ή το άλλο.
Δεν κάνω δήλωση για το τι θα γίνει, αν θα γίνει ή δεν θα γίνει, ούτε αυτό που λέω τώρα σημαίνει ότι αφήνω ελπίδες ή δημιουργώ προσδοκίες και διάφορα άλλα τέτοια που βγαίνουν να λένε από τη μεριά της ΝΔ, η οποία αφού κατάργησε δώρα, μισθούς και συντάξεις, εγκαλεί εμάς και μας κουνάει το δάχτυλο, γιατί δεν το δώσαμε, μας λέει και με ποιον τρόπο να το κάνουμε και πότε ακριβώς» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Πετρόπουλος
Ερωτηθείς για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά τη ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις ο κ.Πετρόπουλος εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί στο «τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου», υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μονομερούς ενέργειας από την κυβέρνηση.
«Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε στο δημοσιονομικό πλαίσιο που επιτυγχάνουμε.
Η συμφωνία μας είναι ότι θα τηρούμε τους κανόνες όσον αφορά τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις που δημιουργούνται.
Μονομερής ενέργεια θα ήταν όταν ήμασταν στο ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων, οπότε καθετί θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει γίνει αποδεκτό από την πλευρά των δανειστών» είπε ο υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις ευρωεκλογές.
«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές και θεωρώ ότι όταν γίνεται η συζήτηση επί της ουσίας εκεί πάνω, η ΝΔ παθαίνει αφωνία.
Και επειδή δεν έχει θέσεις για να προβάλει και να κριθούν από τους πολίτες, δημιουργεί ψεύτικες εικόνες και δολιοφθορά ιδεολογική και πολιτική της ίδιας της κοινωνίας» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης