Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15:00 των ειδικευόμενων γιατρών στο υπουργείο Υγείας

tags :
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15:00 των ειδικευόμενων γιατρών στο υπουργείο Υγείας
Αντιδρούν στη διάταξη που έχει συμπεριληφθεί σε νόμο για την Υγεία που ρυθμίζει τον τρόπο απόκτησης του τίτλου ιατρικής ειδικότητας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας έχουν προγραμματίσει για τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 27/3 οι ειδικευόμενοι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων.
Οι ειδικευόμενοι αντιδρούν σε διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στον πρόσφατο νόμο για την Υγεία, η οποία ρυθμίζει τον τρόπο απόκτησης του τίτλου της ιατρικής ειδικότητας.
Η ρύθμιση προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας θα γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ενώ το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος.
Οι υποψήφιοι για την ειδικότητα γιατροί θα χωρίζονται στις δυο περιοχές ανάλογα με το νοσοκομείο όπου ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους.
Στο πλαίσιο αυτό, οι γιατροί από τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκανησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά θα εξετάζονται στην Αττική.
Οι γιατροί από τις άλλες περιοχές της χώρας θα εξετάζονται στη Θεσσαλονίκη.
Η εξεταστική επιτροπή θα έχει μονοετή θητεία και θα αποτελείται από ένα μέλος ΔΕΠ και τον αναπληρωτή του και δύο συντονιστές διευθυντές ΕΣΥ της ειδικότητας στην οποία θα καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι και απασχολούμενοι σε νοσοκομείο που δίνει μερικώς ή πλήρως την ειδικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης