Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ στο συνδικάτο του ΔΣ των εργαζομένων της ΤτΕ - Στη δεύτερη θέση η ΔΑΚΕ

tags :
Αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ στο συνδικάτο του ΔΣ των εργαζομένων της ΤτΕ  - Στη δεύτερη θέση η ΔΑΚΕ
Αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ στο συνδικάτο του ΔΣ των εργαζομένων της ΤτΕ  - Στη δεύτερη θέση η ΔΑΚΕ
Συντριπτική ήττα υπέστησαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του συνδικάτου των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ σημαντική άνοδο παρουσίασαν τα ποσοστά της παράταξης που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.
Η ΠΑΣΚΕ, με συνδικαλιστικό ηγέτη της τον Ευάγγελο Γερανιωτάκη, πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, απέσπασε ποσοστό 52,59%, λαμβάνοντας 741 ψήφους, κερδίζοντας έτσι 8 από τις 15 έδρες, οι οποίες της δίνουν την αυτοδυναμία στο διοικητικό συμβούλιο.
Και το ποσοστό των ψήφων, αλλά και οι έδρες αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για την παράταξη, οι πολιτικές καταβολές της οποίας είναι στο ΠΑΣΟΚ.
Τα αποτελέσματα των αρχιαιρεσιών δείχνουν ότι επί 1.409 ψηφισάντων η «συριζαϊκής απόχρωσης» συνδικαλιστική παράταξη «Ενωτική» έλαβε 199 ψήφους ή ποσοστό 14,12%.
Στην «Ενωτική» έχουν συσπειρωθεί τρεις παρατάξεις στις οποίες συγκαταλέγονται συνδικαλιστές που εκφράζουν την εξωκοινοβουλευτική αριστερά αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Οι έδρες στο διοικητικό συμβούλιο που παίρνει τώρα η «Ενωτική» είναι δύο, έναντι τριών στις προηγούμενες εκλογές και τεσσάρων στις εκλογές του συλλόγου το 2015.
Η ΔΑΚΕ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, έλαβε 214 ψήφους, ποσοστό 15,19% και δύο έδρες, ενώ τέταρτη συνδικαλιστική δύναμη αναδείχθηκε η Ανανεωτική με 144 ψήφους, ποσοστό 10,22% και δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο.
Με μία έδρα στο ΔΣ του συνδικάτου των εργαζομένων θα εκπροσωπείται η ΕΣΑΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η οποία έλαβε 111 ψήφους και ποσοστό 7,88%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης