Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Επτά μέλη της αραβοκουρδικής συμμαχίας σκοτώθηκαν από ενόπλους στη Μάνμπιτζ

tags :
Συρία: Επτά μέλη της αραβοκουρδικής συμμαχίας σκοτώθηκαν από ενόπλους στη Μάνμπιτζ
Συρία: Επτά μέλη της αραβοκουρδικής συμμαχίας σκοτώθηκαν από ενόπλους στη Μάνμπιτζ
Ένοπλοι άνδρες, που φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σκότωσαν στη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας επτά μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που μάχονται κατά των τζιχαντιστών και στηρίζονται από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αραβοκουρδικής πολιτοφυλακής για το τέλος του «χαλιφάτου» το οποίο είχε κηρύξει το ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία.
Σύμφωνα με το στρατιωτικό συμβούλιο της Μάνμπιτζ, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μελών των SDF σε ένα σημείο ελέγχου περίπου τα μεσάνυκτα της Δευτέρας προς Τρίτη σκοτώνοντας επτά ανθρώπους.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό, προσθέτοντας ότι τρία ακόμη μέλη των SDF έχουν τραυματιστεί.
Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου της Μάνμπιτζ, ο Σέρφαν Ντάρουιτς, εκτίμησε ότι ενδέχεται να πρόκειται για ενέργεια του ΙΚ.
«Μετά τη νίκη ενάντια στο ΙΚ εισήλθαμε στην εποχή των πυρήνων εν υπνώσει», εξήγησε.
Οι πυρήνες αυτοί «ενεργοποιήθηκαν για να εξαπολύσουν επιθέσεις, όμως θα τερματίσουμε τις επιχειρήσεις τους», τόνισε.
Και το Συριακό Παρατητήριο εκτίμησε ότι το ΙΚ βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή.
Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση στη Μάνμπιτζ, στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, έπειτα από μία άλλη του ΙΚ τον Ιανουάριο, η οποία είχε κοστίσει τη ζωή σε 19 ανθρώπους εκ των οποίων τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες, όπως επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.
Το ΙΚ, το οποίο έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις στη Μάνμπιτζ, έχει ζητήσει από τους μαχητές του να επιτεθούν εναντίον των κουρδικών δυνάμεων για να «εκδικηθούν» την πτώση του χαλιφάτου.
Η Μάνμπιτζ ήταν προπύργιο του ΙΚ στη Συρία προτού περάσει στον έλεγχο των SDF, οι οποίοι εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από την περιοχή με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης