Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εχθροπραξίες στη Γάζα παρά την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός

tags :
Εχθροπραξίες στη Γάζα παρά την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός
Εχθροπραξίες στη Γάζα παρά την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός
Τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας και οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών από τον θύλακα συνεχίστηκαν για μεγάλο μέρος της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη, παρά την ανακοίνωση περί σύναψης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, του τερματισμού υποτίθεται των εχθροπραξιών, οι οποίες αναζωπύρωσαν τους φόβους περί νέας γενικευμένης αναμέτρησης.
Νωρίς σήμερα (26/3) το πρωί ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για 30 νέες εκτοξεύσεις ρουκετών και ρίψεις όλων από τη Λωρίδα της Γάζας μετά τις 22:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] τη Δευτέρα, ήτοι δηλαδή για συνολικά περίπου 60 αφότου άρχισαν οι ανταλλαγές πυρών.
Ακόμη, σημείωσε πως οι δικές του δυνάμεις έπληξαν άλλους περίπου δεκαπέντε στόχους, ανάμεσά τους μια στρατιωτική εγκατάσταση της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, πέραν των δεκάδων που είχε βομβαρδίσει ήδη το βράδυ της Δευτέρας. Διεμήνυσε πως είναι έτοιμος να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του αν κριθεί ότι χρειάζεται.
Η Χαμάς από την πλευρά της έκανε λόγο για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη «δύναμη κατοχής και τις οργανώσεις της αντίστασης» που κλείστηκε κατόπιν «αιγυπτιακών προσπαθειών», με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Φάουζι Μπάρχουμ, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής παράταξης που κυβερνά τη Λωρίδα.ς με τη μεσολάβηση του Καΐρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης