Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zhang (ΔΝΤ): Οι εμπορικές εντάσεις Κίνας και ΗΠΑ δημιουργούν μεγάλη αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία

Zhang (ΔΝΤ): Οι εμπορικές εντάσεις Κίνας και ΗΠΑ δημιουργούν μεγάλη αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ τόνισε ότι οι εμπορικές εντάσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη στην Ασία κατά 0,5%
Στο γεγονός ότι οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ αυξάνουν τις αβεβαιότητες για την οικονομία αναφέρθηκε σήμερα (26/3) ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Tao Zhang, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του Boao Forum.
Ειδικότερα, ο κ. Zhang δήλωσε ότι οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες «δημιουργούν τεράστιο ποσοστό οικονομικών αβεβαιοτήτων» για τις υπόλοιπες χώρες.
Μάλιστα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ τόνισε ότι οι εμπορικές εντάσεις «θα μπορούσαν να περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη στην Ασία κατά 0,5%».
Ο νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα εντός της εβδομάδας στο Πεκίνο, όπου θα παρευρεθεί η αμερικανική αντιπροσωπεία, υπό την ηγεσία του εμπορικού αντιπροσώπου Robert Lighthizer και του υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin.
Τα παραπάνω σχόλια έρχονται μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, David Lipton, ότι ο εμπορικός πόλεμος αντιπροσωπεύει «τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια σταθερότητα».
Η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί ώστε «να ξεπεράσει τις πολιτικές ελλείψεις που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την επόμενη πτώση», ανέφερε χθες (25/3) ο κ. Lipton μιλώντας σε εκδήλωση στην Πορτογαλία.
«Ενώ οι περισσότερες βασικές προβλέψεις δείχνουν κάποια ανάκαμψη για την Ευρώπη, οι αυξανόμενες αβεβαιότητες όπως είναι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η ο εμπορικός προστατευτισμός πρέπει να αναγνωριστούν», επεσήμανε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης