Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 6 - 6,10 ευρώ το placement της Τέρνα Ενεργειακή με συντονιστή τη Wood

Στα 6 - 6,10 ευρώ το placement της Τέρνα Ενεργειακή με συντονιστή τη Wood
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αποεπένδυση της York Capital από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Τέρνα Ενεργειακή
Στα επίπεδα των 6 - 6,10 ευρώ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει το placement της Τέρνα Ενεργειακή, μετά την αποχώρηση της York Capital.
Συντονιστής του placement αναμένεται να είναι η Wood, ενώ δεν αποκλείεται να δραστηριοποιηθεί και η AXIA.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν εντός των ημερών, ενώ αυτό που θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι η ποιότητα των επενδυτών που θα εισέλθουν στην μετοχή.

Τι ανέφερε από τις 22 Μαρτίου 2019 το www.bankingnews.gr

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Έρχεται placement 9-10 εκατ μετοχών στις 27-28/3

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αποεπένδυση της York Capital από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Τέρνα Ενεργειακή καθώς στη μεν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το αμερικανικό fund αναμένεται να πωλήσει το ποσοστό του στην Reggeborgh Invest, ενώ στην Τέρνα Ενεργειακή εξετάζει την αποεπένδυσή του, μέσω placement....στις 27 ή 28 Μαρτίου 2019.  
Έχοντας τοποθετηθεί σε εγχώριες επιχειρήσεις, την περίοδο 2012-14, η York προχωρά, σταδιακά, σε πωλήσεις, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.
Πριν από μερικούς μήνες αποεπενδύθηκε από την Invel, που ελέγχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία ΑΕΕΑΠ, πουλώντας το ποσοστό της στην Castlelake.
Η πρόθεσή της να διαθέσει τις θέσεις της σε ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή ήταν γνωστή στους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ εδώ και μήνες, με τη York να αναμένει βελτίωση του κλίματος για τα ελληνικά assets, προκειμένου να….πατήσει το κουμπί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και μέσα στο επόμενο διάστημα η York θα μεταβιβάσει, σε δύο φάσεις, το 17% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Reggeborgh Invest, ενώ δρομολογείται και placement για τη διάθεση μέρους ή και του συνόλου της θέσης που διαθέτει το fund στην Τέρνα Ενεργειακή. Πληροφορίες του bankingnews.gr αναφέρουν ότι το placement ενδέχεται να διενεργηθεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.
Με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση η York κατέχει το 9,016% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΝΕΡΓ, ποσοστό, όμως, που μπορεί να έχει μεταβληθεί ως και κατά 2,99% χωρίς η εταιρεία να υποχρεούται να γνωστοποιήσει μεταβολή. Η αγορά υπολογίζει ότι η York κατέχει περί τα 9 με 10 εκατ. μετοχές της ΤΕΝΕΡΓ.
Στις 21 Μαρτίου 2019 η τιμή της μετοχής έκλεισε στα 6,55 ευρώ (κεφαλαιοποίηση 746 εκατ. ευρώ) περίπου 4% χαμηλότερα από το υψηλό μήνα (6,78 ευρώ), που αποτελεί και υψηλό 52 εβδομάδων. Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Συμμετοχών κατέχει το 37,93% της Τέρνα Ενεργειακή και ο Γ. Περιστέρης το 22,4%.
Σειρά από ξένα funds, μεταξύ των οποίων κάποια private equity funds, βολιδοσκοπήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από έμπειρο χρηματιστή για το αν θα ενδιαφερόταν να αποκτήσουν μέρος ή το σύνολο της θέσης της York.
Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι έχει διενεργηθεί ικανή προεργασία ώστε η διάθεση των μετοχών να είναι επιτυχής.
Κατά την περσινή χρήση, οι ενοποιημένες πωλήσεις της Τέρνα Ενεργειακή ανήλθαν στα 292,1 εκ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 5,6% σε σχέση με το 2017, χάρη στη σημαντική αύξηση ( +25%) των πωλήσεων του κλάδου Ενέργειας (216,3 εκ. ευρώ).
Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 167,9 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,8% σε σχέση με το 2017 και τα κέρδη προ φόρων σε 62,4 εκ. ευρώ (+9,5%).
Τέλος τα κέρδη μετά από φόρους και  δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε  44,9 εκ. ευρώ (+17%).
Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στις 31 Δεκεμβρίου στα 166,4 εκ. ευρώ και οι  δανειακές  υποχρεώσεις  στα  812,4 εκ.  ευρώ, με τον καθαρό δανεισμό να διαμορφώνεται στα 606,2 εκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης