Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 36% υποχώρησε η δημοτικότητα της Kramp - Karrenbauer (CDU) - Στο 12% η Nahles (SPD)

Γερμανία: Στο 36% υποχώρησε η δημοτικότητα της Kramp - Karrenbauer (CDU) - Στο 12% η Nahles (SPD)
H διάδοχος της Merkel έχει χάσει 12 μονάδες σε δημοτικότητα από την εκλογή της στην ηγεσία του SPD
Νέα υποχώρηση κατέγραψε η δημοτικότητα της επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer,  η οποία από την εκλογή της τον περασμένο Δεκέμβριο έχει χάσει 12 ποσοστιαίες μονάδες, κυρίως σε ό,τι αφορά τους νέους, τους υποστηρικτές του ίδιου του κόμματός της, αλλά και τους κεντρώους ψηφοφόρους.
Σύμφωνα με το "Βαρόμετρο Τάσεων" που διενεργείται από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv, στο ερώτημα της απευθείας εκλογής Καγκελαρίου, η νέα αρχηγός του CDU χάνει πέντε μονάδες έναντι της αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Andrea Nahles, εξακολουθεί ωστόσο να προηγείται καθαρά, με ποσοστό 36% έναντι 15%.
 Στο ίδιο ερώτημα έναντι του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομικών Olaf Scholz, η Kramp - Karrenbauer χάνει έξι μονάδες και προηγείται με 31% έναντι 24%.
Σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέτρηση του περασμένου Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την εκλογή της στην ηγεσία του CDU, η διάδοχος της Merkel έχει χάσει 12 ποσοστιαίες μονάδες δημοτικότητας, με ενδεικτικό το γεγονός ότι στις ηλικίες 18-29 ετών χάνει 19 μονάδες (από 37% σε 18%), ενώ μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματός της, χάνει 15 μονάδες (από 78% σε 63%).
"Η Kramp - Karrenbauer κινδυνεύει από το ίδιο λάθος με το SPD, το οποίο με την αριστερή στροφή του δεν μπορεί να ξανακερδίσει παλαιότερους ψηφοφόρους του από το πολιτικό και κοινωνικό κέντρο.
 Προσπαθεί αυτή τη στιγμή να καθησυχάσει την συντηρητική πτέρυγα του CDU και αυτό εκνευρίζει πολλούς υποστηρικτές του κόμματος και πολλούς πιθανούς ψηφοφόρους από το φιλελεύθερο κέντρο", εκτιμά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa.
Σε ό,τι αφορά το ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU) συγκεντρώνει 30%, το SPD 16%, οι Πράσινοι 20%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) 11%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 9% και η Αριστερά 8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης