Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να διατηρεί θετικές προοπτικές - Πιθανή μία αύξηση επιτοκίων το 2019

Harker (Fed): Η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να διατηρεί θετικές προοπτικές - Πιθανή μία αύξηση επιτοκίων το 2019
Ο πρόεδρος της Philadelphia Fed ανέφερε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2% τόσο 2019 όσο και το 2020
Στο γεγονός ότι η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να διατηρεί θετικές προοπτικές ανάπτυξης κατά το τρέχον έτος, αναφέρθηκε σήμερα (25/3) ο πρόεδρος της Philadelphia Fed, Patrick Harker, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στο Λονδίνο.
Ειδικότερα, ο κ. Harker σημείωσε ότι η τράπεζα διατηρεί την τρέχουσα υπομονετική στάση της απέναντι στην πορεία της οικονομίας, ενώ τάχθηκε υπέρ «το πολύ» μίας αύξησης επιτοκίων το 2019, καθώς και μίας ακόμα το 2020.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 2% τόσο το 2019 όσο και το 2020, προσθέτοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι υπάρχουν ορισμένοι καθοδικοί κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία, οι προοπτικές ανάπτυξης είναι «πολύ καλές».
«Η αγορά έχει λάβει υπόψην λιγότερη αισιοδοξία σε σχέση με την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής», ανέφερε ο κ. Harker, προσθέτοντας ότι αυτό «δεν αποτελεί μία νέα τάση».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Philadelphia δήλωσε ότι η τράπεζα βρίσκεται «μία ή δύο κινήσεις μακριά από το ουδέτερο επίπεδο των επιτοκίων», καθώς και ότι «θα ήθελα να δω τον πληθωρισμό να αυξάνεται και να παραμένει πάνω από το 2% για ένα μικρό χρονικό διάστημα».
«Ο πληθωρισμός βρίσκεται κοντά στον προτιμώμενο στόχο μας για το 2%, και κυρίως, δεν φαίνεται να βρίσκεται σε ισχυρή ανοδική πορεία», πρόσθεσε ο κ. Harker, διευκρινίζοντας ότι «εάν συμβαίνει κάτι, αυτό είναι μία οριακή κίνηση προς τα κάτω».
Ο πρόεδρος της Philadelphia Fed ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δε βλέπω τις συνθήκες για μία αύξηση επιτοκίων βραχυπρόθεσμα», καθώς και ότι «η έλλειψη εργατικού δυναμικού ώστε να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης