Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικά στελέχη ακυρώνουν επισκέψεις τους για την 25η Μαρτίου – Ανησυχία για έντονες αντιδράσεις, λόγω Μακεδονικού

Κυβερνητικά στελέχη ακυρώνουν επισκέψεις τους για την 25η Μαρτίου – Ανησυχία για έντονες αντιδράσεις, λόγω Μακεδονικού
Ανησυχία στα κυβερνητικά επιτελεία για έντονες αντιδράσεις πολιτών στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
Έκδηλη είναι η ανησυχία των κυβερνητικών στελεχών, που ακυρώνουν τις προγραμματισμένες παρουσίες τους σε πόλεις ανά την Ελλάδα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, υπό τον φόβο των έντονων αντιδράσεων των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών και κατ΄επέκταση το Μακεδονικό.
Την αρχή έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παπάς, ο οποίος ακύρωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα, όπου τη Δευτέρα (25/3/2019) επρόκειτο να παραστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Ο κ. Παππάς επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την ακύρωση της επίσκεψής του αλλά αξίζει να σημειωθεί, πως φορείς της πόλης είχαν προαναγγείλει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσία του στη θεσσαλική πόλη.
Υπενθυμίζεται, πως ο υπουργός έγινε δέκτης αποδοκιμασιών κατά την παρουσία του σε Βέροια και Κιλκίς τις προηγούμενες μέρες ενώ σχολιάστηκε έντονα αρνητικά η δήλωσή του ότι, «Η Μακεδονία πριν ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων».
Την επίσκεψή της στην Τρίπολη  για την 25η Μαρτίου ακύρωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
 
Ο Βαρεμένος για τις αποδοκιμασίες στην Αυστραλία

Εν τω μεταξύ για διαστρεβλωμένη εικόνα ότι τάχα έφυγε δρομαίος, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στον realfm 97,8 για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε στη Μελβούρνη.
Όπως ανέφερε «υπήρξε αυτό το περιστατικό με έναν πυρήνα στη σημερινή εκδήλωση, έναν πυρήνα ακραίο που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να αρθρώσει ένα σύνθημα γνωστό σε εμάς, φασιστικής προέλευσης σύστημα κατά των πολιτικών...
Προδότες πολιτικοί και τέτοια, χρυσαυγίτικο σύνθημα είναι» προσθέτοντας πως «από εκεί και πέρα, έκανα και δήλωση, η εικόνα που θέλει να δώσει αυτός ο ακραίος πυρήνας και μάλιστα με διαστρεβλωμένη εικόνα ότι τάχα εγώ έφυγα δρομαίος, ενώ εγώ ήμουν εκεί.
Υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου».
Ο κ. Βαρεμένος συμπλήρωσε πως «δεν λέω ότι όσοι έχουν την αντίθετη γνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Αυστραλία είναι χρυσαυγίτες, μπορεί κάποιοι άνθρωποι συναισθηματικά να εξέφρασαν κάποια δυσαρέσκεια.
Σας λέω όμως για αυτούς που είχαν την χυδαία συμπεριφορά και απορώ πραγματικά πως μπορεί ΜΜΕ να αναπαράγουν χυδαιότητες».
Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο κ. Βαρεμένος υπογράμμισε πως «επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος.
Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα».
«Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τον αντιπρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου να δέχεται προπηλακισμούς και ύβρεις», ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,  Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο Γ. Βαρεμένος στη Μελβούρνη.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι είναι αντίθετος σε  προπηλακισμούς και ύβρεις, σημειώνοντας ότι στην ομογένεια στην Αυστραλία το κλίμα είναι τεταμένο διότι οι ομογενείς έχουν δώσει επί δεκαετίες μάχες για το Σκοπιανό.
Εξέφρασε δε την ελπίδα  «να μη δούμε αύριο μαζικές αποδοκιμασίες εναντίον εκπροσώπων του  ΣΥΡΙΖΑ στις παρελάσεις».
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι το 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρωτοστατήσει στα επεισόδια που προκάλεσαν την ματαίωση της παρέλασης του 2011 στη Θεσσαλονίκη και την αποχώρηση του προέδρου Παπούλια, ενώ ένα από τα άτομα που είχαν συλληφθεί τότε για τα επεισόδια, όπως είπε, ήταν και ο Ν. Καρανίκας, νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού.
 
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία τη Δευτέρα (25/3/2019), εξαιτίας του φόβου εκδηλώσεων αποδοκιμασιών για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μάλιστα, στην Αθήνα βρίσκονται επί ποδός 1.500 αστυνομικοί, που προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και ΜΑΤ.
Σε κλοιό ασφαλείας θα είναι  η εξέδρα των επισήμων για την αποτροπή τυχόν απειλητικών κινήσεων σε βάρος στελεχών της κυβέρνησης και άλλων επισήμων, ενώ εξίσου ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Μητρόπολη Αθηνών όπου θα γίνει η δοξολογία.
Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, επίφοβες για επεισόδια  είναι η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η  Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης