Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky - Με 1300 επιβάτες εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Νορβηγία: Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky - Με 1300 επιβάτες εξέπεμψε σήμα κινδύνου
Tο κρουαζιερόπλοιο Viking Sky υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας
(upd) Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης των 1300 επιβαινόντων του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη το Σάββατο (23/3/2019), εν μέσω θαλασσοταραχής, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.
Μόλις 87 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί με τη βοήθεια ελικοπτέρων έως τις 19:50 ώρα Ελλάδας με την επιχείρηση να αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών διάσωσης.
Οκτώ εκ των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το πλοίο έχουν τραυματιστεί ελαφρά.
Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου περιέγραψαν τη στιγμή που οι μηχανές του πλοίου σταμάτησαν αλλά και την επιχείρηση εκκένωσής του.
Ένα δεύτερο πλοίο, ένα φορτηγό πλοίο με εννεαμελές πλήρωμα, επίσης εκκενώθηκε σε κοντινή απόσταση, αφού υπέστη κι εκείνο μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να σπεύσουν προς το σημείο κι επομένως να καθυστερήσει η επιχείρηση αερομεταφοράς από το κρουαζιερόπλοιο, εξήγησε το κέντρο επιχειρήσεων διάσωσης.
Στην περιοχή, το ύψος των κυμάτων φθάνει τα 6-8 μέτρα, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας.
Η καταιγίδα αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Πέντε ελικόπτερα επιχειρούν.
Μόλις έπεσε η νύχτα, η λευκή σιλουέτα του κρουαζιερόπλοιου, πάνω από το οποίο ίπτανται ελικόπτερα, εν μέσω θαλασσοταραχής, μόλις που διακρίνεται στις εικόνες που μεταδίδουν τα νορβηγικά ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης