Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει κοντά σε υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός - Στο +0,36% και τα 1.312,05 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει κοντά σε υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός - Στο +0,36% και τα 1.312,05 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να καταγράψει κέρδη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (22/3) ο χρυσός, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, και κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% στα 1.312,05 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας αγγίξει ακόμα και τα 1.318,45 δολ. ανά ουγγιά κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Η απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική της πολιτική κατά τους επόμενους μήνες έφερε πιέσεις προς το αμερικανικό δολάριο, γεγονός που ενίσχυσε την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
Πλέον, ο χρυσός βρίσκεται σε τροχιά ώστε να ολοκληρώσει την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατά την οποία καταγράφει άνοδο.
«Τεχνικά, ο χρυσός λαμβάνει καλή στήριξη στα 1.300 δολ. ανά ουγγιά και θεμελιωδώς, το γεγονός ότι η Fed δεν αυξάνει τα επιτόκια αυτό το έτος αποτελεί ένα ισχυρό σημάδι για τον χρυσό», ανέφερε ο αναλυτής της Wing Fung Precious Metals, Peter Fung.
Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στις εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexit και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίν και τις ΗΠΑ.
Αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον αναμένεται να βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Πεκίνο, ώστε να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το εμπόριο, με τις ΗΠΑ να στοχεύουν στην επίτευξη συμφωνίας μέχρι τα τέλη του Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης