Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Πιθανό ένα άτακτο Brexit εάν δεν περάσει η συμφωνία της πρωθυπουργού May από το βρετανικό κοινοβούλιο

Kurz (Αυστρία): Πιθανό ένα άτακτο Brexit εάν δεν περάσει η συμφωνία της πρωθυπουργού May από το βρετανικό κοινοβούλιο
Ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε ότι σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας από τη Βουλή των Κοινοτήτων, το σενάριο ενός άτακτου Brexit θα είναι πιο κοντά
Στο γεγονός ότι το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit θα γίνει περισσότερο πιθανό εάν η συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May δεν περάσει από το κοινοβούλιο, αναφέρθηκε σήμερα (22/3) ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, κατά τη διάρκεια της άφιξής του στη διάσκεψη κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι «εάν η συμφωνία αποχώρησης της πρωθυπουργού May δεν περάσει από την Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στο σενάριο μη συμφωνίας για το Brexit».
Ο ίδιος νωρίτερα είχε ταχθεί υπέρ μίας καθυστέρησης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι η Βρετανία είναι σε θέση να απαντήσει σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήαματα.
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι η Βρετανία δεν πρέπει να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, ενώ επεσήμανε ότι η παράταση της μεταβατικής περίοδου είναι προτιμότερη από το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel, δήλωσε ότι «η καλύτερη έκβαση για την παρούσα κατάσταση θα ήταν για το Ηνωμένο Βασίλειο να πραγματοποιήσει ένα ακόμα δημοψήφισμα και να πραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης