Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου οι σημαντικότερες στην ιστορία της ΕΕ

Παπαδημούλης: Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου οι σημαντικότερες στην ιστορία της ΕΕ
Να μην γυρίσουμε σε ένα εφιαλτικό παρελθόν που το έζησε και το πλήρωσε ακριβά η Ευρώπη είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι πιο σημαντικές στην ιστορία της ΕΕ διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε μήνυμα του στην εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Europe Direct City of Athens, με θέμα «Αυτή τη φορά ψηφίζω για τα δικαιώματά μου», ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι «βασική προτεραιότητα, για κάθε δημοκράτη, όπου και αν ανήκει, είναι να ενισχυθούν οι πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα».
«Οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί και κυριαρχήσει μέχρι τώρα, η σφιχτή έως αρνητική στάση της Κομισιόν και πολλών ευρωπαϊκών ηγεσιών στο θέμα της ενίσχυσης των πολιτικών συνοχής, των δημόσιων επενδύσεων, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, είναι όλα αυτά ζητήματα που προκαλούν συνέπειες αρνητικές και κοστίζουν στη ζωή των πολλών, των μεσαίων και των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
Είναι αποτέλεσμα της δογματικής εμμονής σε νεοφιλελεύθερες επιλογές από τις συντηρητικές πολιτικές ηγεσίες, που δυστυχώς πλειοψηφούν και στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών, έχουν ενισχυθεί τα ακροδεξιά και εθνολαϊκιστικά κόμματα, που στόχο έχουν τη βαθύτερη αποδυνάμωση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καλλιέργεια του φόβου και του μίσους προς τον "άλλο", τον ξένο, τον μετανάστη, τον διαφορετικό, τον αδύναμο.
Η ΕΕ κινδυνεύει σε διάλυση αν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις της ακροδεξιάς, σε συνδυασμό με το νεοφιλελευθερισμό, συνεχίσουν να ενισχύονται.
Οι συντηρητικές και οπισθοδρομικές αντιλήψεις έχουν κάνει πολύ κακό, διαβρώνοντας και την ελληνική κοινωνία, και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Ας επιλέξουμε, λοιπόν, ως πολίτες εκείνες τις πολιτικές, εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν να υπερασπίσουμε τη δημοκρατία, να φύγουμε μπροστά, σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, να μην γυρίσουμε προς τα πίσω.
Να μη γυρίσουμε σε ένα εφιαλτικό παρελθόν, που το έζησε και το πλήρωσε ακριβά η Ευρώπη μόλις πριν από μερικές δεκαετίες» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης