Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Ο Trump αναγνωρίζει με τόλμη την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν

Netanyahu: Ο Trump αναγνωρίζει με τόλμη την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν
Την «τολμηρή» απόφαση του Trump, να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψώματα του Γκολάν, χαιρέτισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu
Την «τολμηρή» απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψώματα του Γκολάν, χαιρέτισε σήμερα (21/3/2019) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.
«Σε μια περίοδο που το Ιράν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη Συρία ως πλατφόρμα για να καταστρέψει το Ισραήλ, ο πρόεδρος Trump αναγνωρίζει με τόλμη την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν.
Σ’ ευχαριστούμε, πρόεδρε Trump», έγραψε ο Netanyahu στο Twitter.


Η αναγνώριση αυτή εκ μέρους της Ουάσινγκτον σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική στροφή στην αμερικανική πολιτική, μία μόλις εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του Netanyahu στις ΗΠΑ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον Trump και να μιλήσει στο συνέδριο του λόμπι American Israel Public Affairs Committee, που προωθεί πολιτικές υπέρ του Ισραήλ.
Ο Netanyahu, ο οποίος διεκδικεί μια νέα πρωθυπουργική θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, πίεζε τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας του στα Υψώματα του Γκολάν.
Το Ισραήλ κατέλαβε και προσάρτησε την περιοχή το 1967, στον πόλεμο των Έξι Ημερών και ο Netanyahu αναφέρθηκε στην πιθανότητα αναγνώρισης από τις ΗΠΑ στην πρώτη συνάντησή του με τον Trump, τον Φεβρουάριο του 2017.
Η κατοχή και προσάρτηση του Γκολάν δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.
Στα μέσα Νοεμβρίου οι ΗΠΑ, για πρώτη φορά, καταψήφισαν μια απόφαση των Ηνωμένων Εθνών στην οποία αναφερόταν ότι η προσάρτηση του Γκολάν από το Ισραήλ θεωρείται «άκυρη και μη γενόμενη».
Ήταν η μοναδική χώρα, μαζί με το Ισραήλ, που καταψήφισε το κείμενο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης