Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η… μονομερής ενέργεια που τελικά δεν ήταν… μονομερής

tags :
Η… μονομερής ενέργεια που τελικά δεν ήταν… μονομερής
Οι μονομερείς ενέργειες δεν… προαναγγέλλονται
Μάρτυρες σε ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης γίναμε όλοι, όταν «κυβερνητικός αξιωματούχος» καλλιέργησε κλίμα περί μονομερούς ενέργειας όσον αφορά τον διάδοχο νόμο Κατσέλη για την προστασία της α' κατοικίας.
Την Τετάρτη το απόγευμα λοιπόν η κυβέρνηση διέρρευσε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση του νόμου σήμερα (22/3/2019) δημιουργώντας σκηνικό ρήξης με τους δανειστές, αν και μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν είχε υπάρξει συμφωνία με τους Θεσμούς.
Λίγη αργότερα, όμως, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διεμήνυαν ότι δεν αιφνιδιάστηκαν από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αν και νωρίτερα ο Declan Costello της Κομισιόν είχε δηλώσει πως υπάρχει δρόμος ακόμα για τη συμφωνία.
Η αλήθεια είναι όμως ότι το εάν όντως η κυβέρνηση προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια ή καταθέσει απλά ένα προσχέδιο του νόμου «ανοιχτό» σε αλλαγές (ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλειστεί) και προωθήσει το αφήγημα ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια έχει αναλάβει τα ηνία, έχει μικρή σημασία.
Έχει αποδείξει άλλωστε ότι τελικά συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των Βρυξελλών (μοναδική εξαίρεση η επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και η «υπερβολική» κατά των λεγόμενα των Ευρωπαίων αύξηση του κατώτατου μισθού).
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι δανειολήπτες περιμένουν μήνες τώρα τη ρύθμιση με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν σταματήσει να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πλειστηριασμού.
Για την ιστορία πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μονομερείς ενέργειες… γίνονται, δεν… προαναγγέλλονται…
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης