Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς συνάντηση Abe – Trump στα τέλη Απριλίου για Βόρεια Κορέα και διμερές εμπόριο

tags :
Προς συνάντηση Abe – Trump στα τέλη Απριλίου για Βόρεια Κορέα και διμερές εμπόριο
Τη συνάντηση έχει ζητήσει η Ιαπωνία
Συνάντηση στα τέλη Απριλίου αναμένεται να έχουν ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όπως μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, τη συνάντηση έχει αιτηθεί η ιαπωνική πλευρά ενώ στο επίκεντρο της θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της Βόρειας Κορέας και οι διμερείς εμπορικές σχέσεις.
Ωστόσο, αναφέρεται πως αν και προχωρούν οι διευθετήσεις για να γίνει η συνάντηση στα τέλη Απριλίου, ακόμα δεν  υπάρχουν επίσημες αποφάσεις.
Το θέμα της Β. Κορέας ιδιαίτερα ύστερα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων Trump – Kim στο Βιετνάμ απασχολεί έντονα την Ιαπωνία, η οποία αναμένεται να εγκρίνει διά ψηφοφορίας τον επόμενο μήνα τη διετή παράταση των μονομερών κυρώσεων που επιβάλλει στη Βόρεια Κορέα ενώ κορυφαίας σημασίας είναι και οι διμερείς εμπορικές σχέσεις.
Υπενθυμίζεται πως ο Trump απαιτεί οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα απειλεί συνεχώς να επιβάλλει δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, επικαλούμενους λόγους εθνικής ασφαλείας.
Ιάπωνες αξιωματούχοι εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί για αυτό το ενδεχόμενο, καθώς υπενθυμίζουν ότι Abe και Trump συμφώνησαν πέρυσι πως οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλλουν επιπρόσθετους δασμούς όσο συνεχίζονται οι διμερείς συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης