Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,4%, στα 1.301,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,4%, στα 1.301,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,4% ή 4,8 δολ., στα 1.301,70 δολ. ανά ουγγιά
Με πτώση έκλεισε σήμερα (20/3/2019) ο χρυσός, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά δύο εβδομάδων, καθώς τα «βλέμματα» των επενδυτών ήταν στραμμένα στις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed διατήρησε, όπως αναμενόταν, αμετάβλητα τα επιτόκιά της, στο εύρος 2,25% - 2,50%, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις κατά το τρέχον έτος.
Περαιτέρω πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε η ενδυνάμωση του δολαρίου, στον απόηχο των εξελίξεων στο Brexit.
Στη Βρετανία, η πρωθυπουργός Theresa May ανακοίνωσε σήμερα πως με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ζήτησε μια καθυστέρηση του Brexit έως τις 30 Ιουνίου.
Ο Tusk τάχθηκε υπέρ μίας σύντομης παράτασης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή η μικρή παράταση μπορεί να προσφερθεί υπό την προϋπόθεση ότι το Brexit θα έχει την στήριξη του βρετανικού κοινοβουλίου, το οποίο θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας αποχώρησης στην οποία έχει καταλήξει η May με τις Βρυξέλλες.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,4% ή 4,8 δολ., στα 1.301,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,1% στις 96,4 μονάδες, ενώ η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,321 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
«Η τιμή του χρυσού κινείται πάνω από το όριο των 1.300 δολαρίων χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση», αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής της ActivTrades, Carlo Alberto De Casa, προσθέτοντας ότι το πολύτιμο μέταλλο «δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεπεράσει τα 1.310 δολ. ανά ουγγιά και παραμένει εγκλωβισμένο κοντά στα 1.300 δολ. ανά ουγγιά».
Την ίδια ώρα, πιέσεις στον χρυσό άσκησαν και οι νέες εμπορικές ανησυχίες, μετά από δήλωση του Donald Trump ότι οι ΗΠΑ συζητούν τη διατήρηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων για «αρκετό διάστημα», αν και ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα «προχωρά καλά».
Ερωτηθείς για μια άρση δασμών στην Κίνα, ο Trump δήλωσε:
«Δεν μιλάμε για την άρση τους.
Μιλάμε για τη διατήρησή τους για μια σημαντική χρονική περίοδο, επειδή πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αν κάνουμε τη συμφωνία», η Κίνα θα την τηρήσει.
Ο Αμερικανός Αντιπρόσωπος Εμπορίου, Robert Lighthizer, και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα για έναν ακόμη γύρο εμπορικών συνομιλιών, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης