Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πως αυξάνονται οι πωλήσεις της Fourlis λόγω Airbnb – Σε ΑΕΕΑΠ και νέα πολιτική ΙΚΕΑ εστιάζει η διοίκηση

tags :
Πως αυξάνονται οι πωλήσεις της Fourlis λόγω Airbnb – Σε ΑΕΕΑΠ και νέα πολιτική ΙΚΕΑ εστιάζει η διοίκηση
Επιστροφή κεφαλαίου 0,10 ευρώ όπως και πέρυσι ανακοίνωσε η διοίκηση – Τον Σεπτέμβριο η λειτουργία της ΑΕΕΑΠ
Προς δύο κατευθύνσεις εστιάζει το 2019 η διοίκηση της Fourlis.
Η πρώτη είναι η λειτουργία της ΑΕΕΑΠ, όπου σύμφωνα με τη διοίκηση αναμένεται περίπου τον Σεπτέμβριο, ενώ από την έναρξη της θα έχει περιθώριο δύο χρόνια για να εισαχθεί στο ΧΑ.
Η δεύτερη είναι στην υλοποίηση της νέας πολιτικής της IKEA International, η οποία όπως είπε η διοίκηση της Fourlis κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2018, δίνει μεγάλες δυνατότητες στην εταιρεία.
Η νέα πολιτική επιτρέπει το άνοιγμα μικρότερων καταστημάτων με αποτέλεσμα να μπορεί να εξαπλωθεί σε μικρότερες πόλεις.
Ήδη η εταιρεία βρίσκεται αναζητά τις κατάλληλες περιοχές σε 4 πόλεις σε Ελλάδα και Βουλγαρία για άνοιγμα καταστημάτων.
Η διοίκηση ανέφερε πως οι πωλήσεις των ΙΚΕΑ έχουν σύμμαχο την Airbnb, αφού η αύξηση των σπιτιών που ενοικιάζονται μέσω της πλατφόρμα φέρνει τζίρο στην εταιρεία και είναι πολλοί αυτοί που ανακαινίζουν τα σπίτια τους με προϊόντα ΙΚΕΑ.
Παράλληλα η διοίκηση ρίχνει το βάρος στο διαδίκτυο μέσω e-commerce και προχωρά τη σύνδεση των καταστημάτων Intersport με το διαδίκτυο.
Η ανάπτυξη είναι ταχύτατη σημείωσε η διοίκηση ενώ για τις πωλήσεις προϊόντων ΙΚΕΑ μέσω διαδικτύου ανέφερε πως και εκεί υπάρχει αύξηση αλλά με μικρότερο περιθώριο αφού οι καταναλωτές κυνηγούν περισσότερο τις προσφορές.
Η διοίκηση ανακοίνωσε την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή, μία επιστροφή που είναι σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο καθαρός δανεισμός αναμένεται το 2019 να αυξηθεί κατά 5-10 εκατ. ευρώ και να διαμορφωθεί μεταξύ 100 και 105 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση αναμένει χαμηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα.
Αναφορικά με την επίδραση της εφαρμογής του λογιστικού προτύπου 16, τονίστηκε πως θα ωφελήσει κατά 120 εκατ. ευρώ τα περιουσιακά στοιχεία, αυξάνοντας ισόποσα τις υποχρεώσεις, αλλά δεν θα έχει επίδραση στον τραπεζικό δανεισμό.
Τα EBITDA θα βελτιωθούν κατά 20 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως οι πωλήσεις αυξήθηκαν το 2018 3,3% διαμορφούμενες στα 448,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 14,3 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 42,4%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης