Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Η ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας θα συνεχιστεί το 2019, εν μέσω αύξησης των εξαγωγών

Bank of Japan: Η ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας θα συνεχιστεί το 2019, εν μέσω αύξησης των εξαγωγών
Οι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Ιαπωνίας δήλωσαν ότι η εγχώρια ζήτηση «είναι πιθανό να ακολουθήσει την ανοδική τάση»
Αμετάβλητες διατήρησαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας τόσο το 2019 όσο και το 2020 οι αξιωματούχοι της Bank of Japan, σύμφωνα με τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της τράπεζας τον περασμένο Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της BoJ διατήρησαν αμετάβλητες τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη των επόμενων δύο ετών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι πιθανό να συνεχίσει την επέκτασή της.
Παράλληλα, η Bank of Japan πρόσθεσε ότι οι εξαγωγές της Ιαπωνίας θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ενώ η εγχώρια ζήτηση είναι «πιθανό να ακολουθήσει την ανοδική τάση».
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ένα από τα μέλη δήλωσε ότι ενώ η τράπεζα προέβλεπε ότι ο πληθωρισμό θα αγγίξει το 2% «δε μπορούμε να κρίνουμε προς το παρόν» ότι ο πληωθρσιμός θα αυξηθεί προς αυτόν τον στόχο αυτό, προσθέτοντας ότι οι προσδοκίες «συνεχίζουν να δείχνουν σχετικά αδύναμες εξελίξεις».
Ένα άλλο μέλος της Bank of Japan τόνισε ότι είναι σημαντικό για την τράπεζα να επικοινωνήσει στον κόσμο ότι θα «συνεχίσει επίμονα την τρέχουσα νομισματική χαλάρωση», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να αποφευχθεί μία κατάσταση στην οποία οι αγορές είναι σίγουρες «σε υπερβολικό βαθμό» ότι η τράπεζα δε θα αλλάξει την πολιτική της.
«Δεδομένου ότι το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη του στόχου σταθερότητας των τιμών είχε καθυστερήσει, δεν ήταν επιθυμητό να υιοθετηθεί μία στάση μη ανάληψης δράσης μέχρι την εμφάνιση σοβαρής κρίσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης