Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση η προστασία της α’ κατοικίας – Καμία εμπλοκή

tags :
Τζανακόπουλος: Πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση η προστασία της α’ κατοικίας – Καμία εμπλοκή
Υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες τεχνικού χαρακτήρα που πρέπει να συζητηθούν για να καταλήξουμε σε συμφωνία είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι το ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν  υπάρχει καμία εμπλοκή στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το θέμα των κόκκινων δανείων και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.
«Για την ελληνική κυβέρνηση η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας.
Οι συζητήσεις αυτές δεν διεξάγονται στο πλαίσιο της «μεταμνημονιακής περιόδου», αλλά οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τις τράπεζες σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης συζητείται με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ ).
Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειας τεχνικού χαρακτήρα, οι οποίες πρέπει να συζητηθούν προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συμφωνία.
Η συζήτηση θα συνεχισθεί και έως τις 25 Μαρτίου οπότε συνεδριάζει το EuroWorking Group και στη συνέχεια θα νομοθετήσουμε» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Τζανακόπουλος.
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είπε ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα των τελευταίων επτά ετών οι δημοσκοπήσεις δεν επιτυγχάνουν να αποτυπώσουν τους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς, έκανε λόγο για «μεθοδολογικά εργαλεία που έχουν προβλήματα» και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών.
«Κανένας δε μπόρεσε να προβλέψει το αποτέλεσμα του Μαΐου του 2012 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και την κατάρρευση του δικομματισμέ εκείνη την περίοδο, ενώ το ίδιο έγινε και στις επόμενες εκλογές, με εξαίρεση τον Ιανουάριο του 2015, όπου είχε προεξοφληθεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ όμως κανείς δεν είχε προβλέψει την διαφορά των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων.
Το ίδιο έγινε στο δημοψήφισμα ούτε κάποια δημοκοπική εταιρεία είχε προβλέψει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015.
Ανεξαρτήτως των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, και ανεξαρτήτως του εάν αυτά τα ευρήματα χρησιμοποιούνται συνήθως ως εργαλεία επικοινωνιακής στρατηγικής, και όχι ως εργαλεία αποτύπωσης πολιτικής πραγματικότητας, το πολιτικό ένστικτο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα κερδίσει αυτές τις εκλογές.
Με βάση τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης τα οποία έχουν οδηγήσει μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού σε καλύτερη θέση από αυτή την οποία βρίσκονταν δίνει καθημερινά τον αγώνα για την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, θεωρώ ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια θα αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα των εκλογών» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει την επιστροφή και την παλινόρθωση ενός καθεστώτος που οδήγησε την χώρα σε καταστροφή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης