Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιοδεία Xi Jinping στην Ευρώπη – Πρώτος σταθμός η Ιταλία – Συναντήσεις με Mattarella, Conte

tags :
Περιοδεία Xi Jinping στην Ευρώπη – Πρώτος σταθμός η Ιταλία – Συναντήσεις με Mattarella, Conte
Στο επίκεντρο η προσέγγιση Ιταλίας – Κίνας στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου του Πεκίνου γνωστού ως νέος δρόμος του μεταξιού
Περιοδεία στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, o οποίος αύριο Πέμπτη 21/3 αναμένεται να βρεθεί στην Ιταλία όπου θα έχει επαφές στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου της Κίνας, γνωστού ως νέος δρόμος του Μεταξιού.
Η Ιταλία προτίθεται να γίνει η πρώτη χώρα-μέλος του G7 που μελετά να εμπλακεί στο εν λόγω σχέδιο, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ
Ο Xi αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Sergio Mattarella, με τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte ενώ θα επισκεφθεί και το Παλέρμο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Wang Chao, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να αποφευχθούν οι παρερμηνείες σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο της Κίνας, ο νέος Δρόμος του Μεταξιού.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ιταλία έχει εξαγριώσει τους Ευρωπαίους εταίρους της για την απόφαση της να υπογράψει μια σειρά από συμφωνίες με την Κίνα στον τομέα των υποδομών, καθώς με αυτόν τον τρόπο εξελίσσεται στο μεγαλύτερο υποστηρικτή των σχεδίων της Κίνας να επεκτείνει την οικονομική, εμπορική και διπλωματική επιρροή του Πεκίνου.
Σημειώνεται πως ο νέος Δρόμος του Μεταξιού είναι ένα πρόγραμμα έργων υποδομών σε 80 χώρες της Ευρασίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Κίνα.
Σε αυτήν συμμετέχουν ήδη περισσότερες από 150 χώρες, περιοχές και διεθνείς οργανώσεις.
Η Ιταλία με τα λιμάνια της που αποτελούν πύλες εισόδου στην Ευρώπη είναι ένα πολλά υποσχόμενο και πολύτιμο «απόκτημα» για την Κίνα.
Μετά την Ιταλία ο Xi Jinping θα επισκεφθεί τη Γαλλία και το Μονακό.
Στη Γαλλία ο πρόεδρος της Κίνας θα υπογράψει με τον Γάλλο ομόλογο του Emmanuel Macron συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της γεωργίας, της οικονομίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης