Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παρ΄ ότι προσεχώς εξαντλείται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα, η διορθωτική κίνηση της αγοράς θα αναστραφεί, στόχος οι 750 μον.

Παρ΄ ότι προσεχώς εξαντλείται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα, η διορθωτική κίνηση της αγοράς θα αναστραφεί, στόχος οι 750 μον.
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι ο καταλύτης του χρηματιστηρίου - Μόνο με καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα σημειωθεί ράλι...
Στα ελληνικά ομόλογα έχει σημειωθεί ένα μεγάλων διαστάσεων ράλι ενώ μεγάλη βελτίωση καταγράφει και το CDS το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας.
Παρ΄ ότι 7 ελληνικά ομόλογα σημειώνουν ιστορικά χαμηλά σε αποδόσεις και όλα τα ομόλογα του παλαιού PSI+ βρίσκονται επίσης σε ιστορικά χαμηλά…το ράλι στο ελληνικό 10ετές ομόλογο αναφοράς εξαντλείται στην ζώνη του 3,60% με 3,50% από 3,79% της τρέχουσας περιόδου.
Το ίδιο και το CDS το οποίο θα μπορούσε να υποχωρήσει στις 310 μονάδες βάσης από 338 μονάδες βάσης ή 3,38% στα 5 χρόνια.
Η αγορά ομολόγων πλησιάζει τα όρια της στην Ελλάδα, οπότε αναμένεται ακόμη μια μικρή άνοδο τιμών και αντίστοιχη πτώση αποδόσεων.
Η ολοκλήρωση για το επόμενο διάστημα του ανοδικού κύματος στα ελληνικά ομόλογα αναμένεται να επηρεάσει και το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παρά την διορθωτική του κίνηση, προς τις 700 μονάδες…θα δει τις 750 μονάδες προσεχώς.
Η συντελεσθείσα με χαμηλό όγκο και τζίρο αλλά και η αύξηση των short θέσεων – εξέλιξη που δικαιώνει πλήρως το bankingnews – δεν αναμένεται να διαταράξει την γενική άποψη ότι οι 750 μονάδες οριοθετούν το fair value της αγοράς.
Όμως ο βασικός καταλύτης για την αγορά δεν θα είναι ο διάδοχος νόμος Κατσέλη ακόμη και εάν ψηφιστεί – προφανώς και θα ψηφιστεί – αυτό ήδη έχει τιμολογηθεί.
Η εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ δεν έχουν τιμολογηθεί.
Ο ισχυρός καταλύτης για την χρηματιστηριακή αγορά θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.
Εάν η ΝΔ πετύχει καθαρή και διακριτή νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τότε η ανοδική κίνηση της αγοράς θα ενταθεί με στόχο τις 820 με 850 μονάδες το Καλοκαίρι του 2019.
Εάν όμως η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές δεν είναι καθαρή π.χ. κερδίσει με 30% -32% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 23% με 24% τότε τα ανοδικά περιθώρια της χρηματιστηριακής αγοράς δεν θα είναι ισχυρά.
Το συμπέρασμα είναι το εξής.
Η διόρθωση στις τράπεζες δεν εμπνέει ανησυχία καθώς ακόμη υπάρχουν ανοδικά περιθώρια.
Ο στόχος για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι οι 750 μονάδες.
Βραχυπρόθεσμα το ενδιαφέρον εστιάζεται που θα εξαντληθεί η ανάκαμψη των τιμών στα ελληνικά ομόλογα, τα περιθώρια δεν είναι πολλά.
Μεσοπρόθεσμα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ο ισχυρός καταλύτης.
Με διαφορές 8% υπέρ της ΝΔ η αγορά δεν θα ενθουσιαστεί…
Η ΝΔ πρέπει να αποδείξει ότι σε μια εκλογική αναμέτρηση που κυριαρχεί η ψήφος διαμαρτυρίας ότι έχει τον πλήρη πολιτικό έλεγχο.
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι ο καταλύτης του χρηματιστηρίου.
Μεγάλη νίκη της ΝΔ συνέχεια στην άνοδο του χρηματιστηρίου.
Νίκη με ερωτηματικά της ΝΔ θα παγώσει τα ανοδικά περιθώρια της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης