Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολάκης για προκλητικές δηλώσεις από Τουρκία: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του γείτονα

Αποστολάκης για προκλητικές δηλώσεις από Τουρκία: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του γείτονα
Ο υπουργός Άμυνας επιχείρησε να υποβαθμίσει τις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας
Να υποβαθμίσει τις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας σχετικά με το Αιγαίο επιχείρησε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να αντιδρά στις δηλώσεις του κάθε Τούρκου υπουργού.
«Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι στη στάση της Τουρκίας και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να αντιδρούμε στις δηλώσεις του κάθε τούρκου υπουργού.
Εμείς έχουμε τη δική μας πολιτική, την οποία ακολουθούμε πιστά, χωρίς εξάρσεις και χωρίς να παίζουμε το παιχνίδι του γείτονα» τόνισε ο κ. Αποστολάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο ίδιος απέδωσε την επιθετική ρητορική και στην προεκλογική περίοδο της Τουρκίας.
«Οι Τούρκοι παρά τις δηλώσεις που κάνουν επιζητούν το ίδιο.
Αν παίρναμε καθημερινά τις καθε δηλώσεις δεν θα καταφέρναμε τίποτα.
Έχουμε αποφασίσει ότι θα ρίξουμε την ένταση» επεσήμανε επίσης.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε και στον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην  περιοχή, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να συμμετέχει και αυτός στην ελληνική κυβερνητική αποστολή που στις 2 Απριλίου θα επισκεφθεί τα Σκόπια, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, με αφορμή το γεγονός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απαγόρευσης, αλλά ούτε έχει απαγορευθεί και ποτέ η ανάκρουση του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης