Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΟΣΑ: Ανεπαρκείς οι υπηρεσίες για τους Έλληνες... με υψηλούς φόρους

tags :
ΟΟΣΑ: Ανεπαρκείς οι υπηρεσίες για τους Έλληνες... με υψηλούς φόρους
Πάνω από τα 3/4 δηλώνουν αδικημένοι από τις κοινωνικές παροχές στην Ελλάδα
Το 82,1% των Ελλήνων θεωρεί ότι για το ύψος των φόρων που πληρώνει δεν λαμβάνει ικανοποιητικές δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται στην νέα έρευνα του ΟΟΣΑ, η οποία δείχνει ότι οι Έλληνες είναι μεταξύ των απογοητευμένων από τις παροχές του Δημοσίου.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην έκθεση «Κίνδυνοι που έχουν σημασία» (Risks that Matter), η οποία συντάχθηκε μετά από έρευνα σε περισσότερους από 22.000 ανθρώπους ηλικίας 18 έως 70 ετών σε 21 χώρες, καταδεικνύεται ότι η γενική αίσθηση είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των απλών ανθρώπων στο σχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής.
Στην Ελλάδα το ποσοστό υπερβαίνει τα 2/3, ενώ ανάλογα υψηλό είναι επίσης στην Πορτογαλία, το Ισραήλ,  τη Σλοβενία και τη Λιθουανία.

Η αντίληψη για την κοινωνική αδικία είναι υψηλή, με ποσοστό άνω του 50% να δηλώνει ότι το ύψος των επιδομάτων δεν είναι δίκαιο σε σχέση με τους φόρους.
Πάνω από τα 3/4 δηλώνουν αδικημένοι στην Ελλάδα, τη Χιλή, το Ισραήλ και το Μεξικό, ενώ τα 2/3 πιστεύουν ότι πως άλλοι λαμβάνουν περισσότερα από όσα αξίζουν.

Εξαίρεση αποτελούν χώρες όπως ο Καναδάς, η Δανία, η Νορβηγία και η Ολλανδία.
Το 40% στις χώρες του ΟΟΣΑ δηλώνει πως θα ήταν πρόθυμο να πληρώσει ένα επιπλέον 2% του εισοδήματός του σε φόρους για καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συντάξεις.
Πρόθυμοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω για καλύτερο σύστημα υγείας δηλώνουν σε ποσοστό 48% οι Έλληνες, σε ποσοστό 49% οι Πορτογάλοι και σε ποσοστό 51% οι Ιρλανδοί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης