Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναπτυξιακή πνοή στα Δυτικά Βαλκάνια με έργα υποδομών

tags :
Αναπτυξιακή πνοή στα Δυτικά Βαλκάνια με έργα υποδομών
Αναπτυξιακή πνοή στα Δυτικά Βαλκάνια με έργα υποδομών
Την εκτίμηση ότι ο οδικός άξονας Νόβο Μέστο - Κάρλοβατς - Μπίχατς (Σλοβενία/Κροατία/Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αντίστοιχα) θα δώσει αναπτυξιακή "πνοή" στις περιοχές τις οποίες διατρέχει και κατ΄επέκταση στις χώρες που συνδέει, διατύπωσαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού, από τις τρεις χώρες, στη διάρκεια συνεδρίου για τη σύνδεση των τριών πόλων που πραγματοποιήθηκε στο Κάρλοβατς.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κάρλοβατς, Ζλάτκο Κούζμαν, δήλωσε ότι τα επιμελητήρια των τριών πόλεων ήταν αυτά που συνέλαβαν την ιδέα ανάπτυξης του συγκεκριμένου έργου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Rijeka-Zagreb", Μίρο Σκργκάτιτς, παρουσίασε τη συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών στον κόμβο Νόβιγκραντ, στον οποίο έχουν επενδυθεί 110 εκατ. κούνα.
Ο επικεφαλής του εμπορικού επιμελητηρίου Ντολέσισκα και Μπέλα Κράινα της Σλοβενίας, Τόμας Κόρντις, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το συγκεκριμένο οδικό έργο, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας οδικών υποδομών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ντέντο Πιάνιτς, επισήμανε τη σημασία του οδικού άξονα, καθώς την επίτευξη μέρους του στόχου της συνδεσιμότητας μεταξύ των χωρών της περιοχής.
Το έργο -τόνισαν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο- αναμένεται να δώσει ώθηση στην ευρύτερη περιοχή, και, πέρα από την διασύνδεση των περιοχών μεταξύ των τριών χωρών, να υπογραμμίσει την προσπάθεια των εμπλεκομένων φορέων να ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
(1 ευρώ = 7,419 κούνα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης