Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Θετικές εκπλήξεις από τις ευρωπαϊκές αγορές αναμένουν Goldman Sachs και Morgan Stanley

Θετικές εκπλήξεις από τις ευρωπαϊκές αγορές αναμένουν Goldman Sachs και Morgan Stanley
Οι δύο αμερικανικοί όμιλοι εκτιμούν ότι «η χειρότερη φάση για την Ευρώπη έχει περάσει»
Σαφώς η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2018 δεν ήταν και τόσο καλή, ενώ σίγουρα δεν προσέφερε μεγάλη χαρά στους επενδυτές.
Το 2019, όμως, θα είναι διαφορετικό, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αναλυτές τόσο της Goldman Sachs όσο και της Morgan Stanley, οι οποίοι αναμένουν θετικές εκπλήξεις από την Ευρώπη, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
«Υπάρχουν κάποια πρώτα σημάδια ότι η χειρότερη φάση βρίσκεται, πλέον, πίσω μας», εκτιμά ο Jari Stehn, αναλυτής της Goldman Sachs.
Για τους οικονομολόγους της Goldman, η ανάπτυξη της ευρωζώνης αναμένεται να ανέλθει σε ετήσιο ρυθμό 1,4% το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αφού σταθεροποιήθηκε πρόσφατα στο 1% περίπου.
Παρόλο που οι δείκτες ενδέχεται να μην δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, μια ώθηση ενδέχεται να προκύψει από την ευκολότερη δημοσιονομική πολιτική, τη μείωση των τιμών του πετρελαίου και την ισχυρότερη αύξηση των μισθών.
Πολλά από τα ιδιοσυγκρασιακά προβλήματα που εμφανίζονται το 2018 αρχίζουν να ξεθωριάζουν, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με τον Graham Secker, κορυφαίο αναλυτή της Morgan Stanley.
«Νομίζουμε ότι η απαισιοδοξία είναι υπερβολική και η Ευρώπη θα μας εκπλήξει θετικά», εκτιμά ο Secker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης