Τελευταία Νέα
Διεθνή

SAP: Τα Συστήματα Υγείας το 2019 θα εστιάσουν στην μείωση του κόστους και στην βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών

tags :
SAP: Τα Συστήματα Υγείας το 2019 θα εστιάσουν στην μείωση του κόστους και στην βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών
SAP :Τα Συστήματα Υγείας το 2019 θα εστιάσουν στην μείωση του κόστους και στην βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών
SAP :Τα Συστήματα Υγείας το 2019 θα εστιάσουν στην μείωση του κόστους και στην βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα έρευνας σε στελέχη των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, η οποία διεξήχθη από την Porter Research για λογαριασμό της SAP.
Στην έρευνα του Δεκεμβρίου του 2018 συμμετείχαν 100 CEOs, CFOs και CIOs του τομέα της Υγείας, από τους οποίους ζητήθηκε να εμβαθύνουν στα πιο κρίσιμα θέματα του κλάδου, καθώς και να εξηγήσουν πως θα προτεραιοποιήσουν τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.   
Τα βασικότερα σημεία της έρευνας είναι τα παρακάτω:
-Το 2019, τα συστήματα υγείας θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των πιέσεων από πλευράς κόστους, καθώς και στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών.
- Τα στελέχη του κλάδου της υγείας θεωρούν ότι το κλειδί στην μείωση του κόστους και στην βελτίωση της εμπειρίας του ασθενή, βρίσκεται στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των λειτουργιών, στη διευκόλυνση της δια-λειτουργικότητας, και στην συμμετοχή των ασθενών.
-Τα συστήματα υγείας επενδύουν σε λύσεις για να ενισχύσουν τα τμήματα οικονομικών υπηρεσιών, να βελτιώσουν το engagement των ασθενών, να επιτρέψουν την δια-λειτουργικότητα και να επιτρέψουν την διάθεση των δεδομένων σε όλο το εύρος της εκάστοτε επιχείρησης.
«Τα στελέχη των συστημάτων υγείας προτεραιοποιούν τις επόμενες επενδύσεις τους στον τομέα της τεχνολογίας με σκοπό να συνεχίσουν να οδεύουν προς μία καλύτερη εμπειρία για τους ασθενείς και χαμηλότερα κόστη για όλους», δήλωσε ο Δρ. Werner Eberhardt, Global Head, SAP Healthcare. «Αυτά τα ευρήματα καθιστούν σαφείς τις βασικές απαιτήσεις, τις απειλές και τις προκλήσεις - πληροφορίες που πρέπει να ληφθούν υπόψη στο χώρο της τεχνολογίας της υγείας.  Διαδραματίζουμε ουσιαστικό ρόλο στο να βοηθήσουμε τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να κάμψουν την καμπύλη κόστους και να βελτιώσουν την εμπειρία των ασθενών».
Οι Προκλήσεις της βιομηχανίας: Τι πιστεύουν τα στελέχη του κλάδου της Υγείας
Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης θα συνεχίσει να αναζητά τρόπους μείωσης του κόστους, καθώς περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες της έρευνας δήλωσαν ότι αυτό αποτελεί κορυφαία πρόκληση του κλάδου. Επίσης. οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η τεχνολογία θα είναι το κλειδί για την μέγιστη αποτελεσματικότητα του κλάδου. Η μετάβαση σε ένα μοντέλο στο οποίο ο ασθενής βρίσκεται στο επίκεντρο θα παραμείνει στις προτεραιότητες των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, καθώς οδεύουν προς την βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών μέσω ποσοτικών και μετρήσιμων μέσων.
Ο εκσυγχρονισμός της εμπειρίας των ασθενών ευθυγραμμίζεται με τα νέα μοντέλα αποζημίωσης, όπου οι υγιείς ασθενείς είναι συνώνυμο των καλύτερων οικονομικών αποτελεσμάτων.
Οι συμμετέχοντες της έρευνας επισήμαναν ότι ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ παρόχων, κυβερνήσεων και βιομηχανίας έχει μεγάλο αντίκτυπο στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών.
Τεχνολογικές προτεραιότητες: Βελτιστοποίηση κόστους και engagement των ασθενών στο επίκεντρο
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι η ενσωμάτωση και η προβολή των κλινικών και οικονομικών δεδομένων θα έχουν το μέγιστο θετικό οικονομικό αντίκτυπο στην υγειονομική περίθαλψη.
Η μετατροπή των δεδομένων σε πληροφορίες εντός μίας επιχείρησης του κλάδου της υγείας αναμένεται να μειώσει, συνακόλουθα, τα κόστη.
Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες θεωρούν ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα βελτιώσει τη χωρητικότητα και την παραγωγικότητα των πόρων και θα μειώσει τα εμπόδια στον προγραμματισμό.
Τα υγειονομικά συστήματα αλλάζουν την κουλτούρα τους, ώστε να γίνουν ανθρωποκεντρικοί οργανισμοί.
Αυτή η αλλαγή αναγνωρίζεται από περισσότερους από τους μισούς συμμετέχοντες της έρευνας, υποδεικνύοντας ότι η επένδυση στην τεχνολογία θα αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα τους τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης