Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Στόχος η σταδιακή αλλά αποφασιστική μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο μετακίνησης στην πόλη

Ηλιόπουλος: Στόχος η σταδιακή αλλά αποφασιστική μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο μετακίνησης στην πόλη
Τον σχεδιασμό του για μια «Αθήνα από την αρχή», που «θα ενθαρρύνει τους κατοίκους να μειώσουν τη χρήση ΙΧ, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος
Τον σχεδιασμό του για μια «Αθήνα από την αρχή», που «θα ενθαρρύνει τους κατοίκους να μειώσουν τη χρήση ΙΧ επιλέγοντας τις μετακινήσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες, το ποδήλατο ή τα πόδια», παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, σε debate υποψηφίων δημάρχων, που διοργάνωσαν οι ποδηλατικές συλλογικότητες «Ποδηλάτ-ισσ-ες» (podilates.gr) και «Φίλοι του Ποδηλάτου» (filoi-podilatou.gr) στον χώρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, στην Πλάκα.
Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας με την πλήρη παράδοση του δημόσιου χώρου στα μηχανοκίνητα μέσα, δεν ευνοεί ούτε τους χρήστες αυτοκινήτου ούτε τους άλλους χρήστες της οδού.
«Σχεδιάζουμε λοιπόν την Αθήνα από την αρχή, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να μειώσουν την χρήση ΙΧ επιλέγοντας τις μετακινήσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες, το ποδήλατο ή τα πόδια.
Με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις χαμηλού κόστους, άμεσα υλοποιήσιμες για την εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, γονείς με καρότσι), πεζών και ποδηλατών.
Στόχος η σταδιακή αλλά αποφασιστική μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο μετακίνησης στην πόλη: ασφαλές, γρήγορο και φιλικό στο περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης