Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Άνοιξη» για την οικονομία της ΕΕ «βλέπουν» Morgan Stanley και BofA

«Άνοιξη» για την οικονομία της ΕΕ «βλέπουν» Morgan Stanley και BofA
Ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας αναμένουν οι Morgan Stanley και BofA
Η «Άνοιξη« έρχεται για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), υποστηρίζει σε ομώνυμη έκθεση της η Bank of America (BoFA) Merrill Lynch, κόντρα στην απαισιοδοξία που επικρατεί από πλευράς αναλυτών για την οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου, μετά τη σημαντική επιβράδυνση που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.
Η αμερικανική τράπεζα επικαλείται την τάση του δείκτη CMI (Composite Macro Indicator) για την ΕΕ, ο οποίος απέφυγε μία περαιτέρω υποχώρηση, για πρώτη φορά τους τελευταίους 12 μήνες.



Αν δεν επέλθει υποχώρηση του δείκτη και τον Απρίλιο, τότε η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης, σημειώνεται.
Την ίδια στιγμή, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων «δείχνουν» υποχώρηση της αβεβαιότητας, αναφέρει η BofA, η οποία αποδίδει την μείωση του δείκτη CMI προηγουμένως τόσο σε εξωτερικούς όσους και εξωτερικούς παράγοντες.



Η Morgan Stanley συμμερίζεται την αισιοδοξία της Bank of America, αναφέροντας σε έκθεση πως η ευρωπαϊκή οικονομία «θα ξαφνιάσει ευχάριστα» τους επόμενους μήνες.
Η αμερικανική τράπεζα αναφέρει ότι η σημαντική επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών σε σύγκριση με πέρυσι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί, αν κρίνουμε με βάση το ιστορικό και τα θεμελιώδη μεγέθη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Όπως υπογραμμίζεται, οι παράγοντες που συνέβαλαν στην επιβράδυνση ή ακόμη και ύφεση για ορισμένες οικονομίες, «ξεθωριάζουν».
Επίσης, θετικά αναμένεται να συμβάλει το «φρένο» της ΕΚΤ σε ό,τι αφορά στα σχέδια για νομισματική σύσφιξη.
«Οι νομισματικές και δημοσιονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν κατά πολύ, κατά τους τελευταίους 3 μήνες», σχολιάζεται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης