Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απορρίπτει νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία της May ο πρόεδρος της Βουλής

Βρετανία: Απορρίπτει νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία της May ο πρόεδρος της Βουλής
H βρετανική κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει στο κοινοβούλιο διαφορετική πρόταση προς ψήφιση από αυτήν που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων
H βρετανική κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει στο κοινοβούλιο διαφορετική πρόταση προς ψήφιση από αυτήν που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, εάν θέλει να διεξαχθεί νέα ψηφοφορία για το Brexit, προειδοποίησε σήμερα (18/3/2019) ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, John Bercow.
Ο Bercow, ο οποίος είναι εκείνος που θα λάβει την τελική απόφαση για το αν η κυβέρνηση της Theresa May μπορεί να ζητήσει για τρίτη φορά από τους βουλευτές να ψηφίσουν τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταθέσει την ίδια πρόταση ξανά.
«Αυτό είναι το συμπέρασμά μου: αν η κυβέρνηση επιθυμεί να φέρει μια νέα πρόταση που δεν είναι ούτε η ίδια, ούτε ουσιωδώς η ίδια με εκείνη που κατέθεσε στις 12 Μαρτίου στη Βουλή, τότε αυτό θα ήταν απόλυτα νόμιμο», σημείωσε ο πρόεδρος της βρετανικής Βουλής.
«Αυτό που δεν μπορεί να κάνει νόμιμα η κυβέρνηση είναι να καταθέσει ξανά στη Βουλή των Κοινοτήτων την ίδια πρόταση ή ουσιωδώς την ίδια πρόταση με εκείνη της περασμένης εβδομάδας, η οποία απορρίφθηκε με 149 ψήφους», υπογράμμισε ο ίδιος.
«Αυτή η απόφαση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως η τελευταία μου λέξη για το θέμα», τόνισε, πάντως, ο Bercow.
«Απλώς στοχεύει να υποδείξει τη δοκιμασία στην οποία πρέπει να υποβληθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να κρίνω ότι μπορεί να διεξαχθεί νόμιμα μια τρίτη ουσιαστική ψηφοφορία», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης