Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Χαμηλός ο τζίρος και κάπως ζορίστηκε η αγορά στις 730 μονάδες. Δεν είδαμε και ούτε έχουμε δει στη μέχρι σήμερα ανοδική κίνηση του ΧΑ «άδειασμα». Εκτός και αν γίνεται προσεκτικά.

Τα κέρδη είναι μεγάλα και δεν μπορεί κάποιοι να μη θέλουν να τα κατοχυρώσουν. Πάντως οι δυνάμεις είναι αρκετές και παρά το γεγονός ότι στα ψηλά γίνονται κατοχυρώσεις κερδών, οι μετοχές κρατάνε.

Είδαμε για παράδειγμα την Πειραιώς και την Alpha Bank να κλείνουν στο χαμηλό ημέρας αλλά χωρίς να υπάρχει σημαντική πίεση. Από την άλλη Εθνική και Eurobank έκλεισαν με άνοδο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Σε αυτά στρέφεται το ενδιαφέρον, αφού σε λίγο ανακοινώνει η ΕΧΑΕ και η Motor Oil και αύριο η Fourlis. Δεν περιμένουμε βέβαια κάποια έκπληξη. Περιμένουμε ωστόσο τις τηλεδιασκέψεις για να μάθουμε κάτι παραπάνω.

COCA COLA: Με χαμηλό όγκο συναλλαγών έκλεισε με νέα άνοδο ενώ φλέρταρε και με τα 31 ευρώ. Είχε καλούς αγοραστές πάνω από τα 30,60 ευρώ.

LAMDA: Δυσκολεύεται πάνω από τα 6,55 ευρώ και φαίνεται. Με μικρές απώλειες στο κλείσιμο, που ήταν βέβαια χαμηλό ημέρας και μακριά από τα 6,57 ευρώ που ήταν το υψηλό ημέρας.

ΙΑΣΩ: Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης που δεν είδαμε και κάτι το τρομερό σήμερα, η συγκεκριμένη μετοχή τράβηξε αρκετά βλέμματα. Όπως είχαμε γράψει το ταμπλό έδειχνε εξελίξεις.

Έτσι φαίνεται πως είμαστε κοντά σε μία πρόταση εξαγοράς και η μετοχή μετά το σημερινή +4,89% με όγκο πάνω από 440 χιλιάδες τεμάχια αυτό δείχνει. Η αποτίμηση στα 170 εκατ. ευρώ και η τιμή στα 1,3950 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγοράστηκαν τα κομμάτια που εκποιήθηκαν και η μετοχή πήγε πάλι πάνω από τα 1,60 ευρώ. Σαν να τράβηξε φρένο πριν την αγορά κάποιος προκειμένου να μην του στοιχήσει ακριβά η εκποίηση.

Καλό το παίξιμο στη μετοχή, χιλιοειπωμένα βέβαια όλα αυτά. Το turnaround παίζουν όλοι και τρέχουν να το προεξοφλήσουν από τώρα. Εμείς θεωρούμε πως το 2019 έχει αρκετές προκλήσεις, αλλά το πιστεύουμε, αν όχι φέτος, για το 2020.

CENTRIC: Κλείσιμο πάνω από τα 0,1625 ευρώ και φαίνεται πως θέλει να αλλάξει επίπεδο, αλλά θέλει μερικούς καλύτερους αγοραστές. Πάντως από τα επίπεδα των 0,10-0,12 ευρώ που την παρακολουθούμε έχει καταγράψει σημαντική άνοδο.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με όγκο 63 χιλ. τεμάχια η μετοχή έκλεισε στα 0,4040 ευρώ με άνοδο 2,02% και αποτίμηση 13 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε αποτελέσματα 2018 για να δούμε και το δικό της turnaround.

MERMEREN: Υποχώρησε μετά τη δημοσίευση των εξαιρετικών αποτελεσμάτων, αλλά στην περίπτωσή της δεν μπορούμε να πούμε για προεξοφλημένα, κατοχύρωση κερδών μετά τη γνωστοποίηση και άλλα…

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία περιορισμένη διασπορά που εύκολα κάποιος μπορεί να την πάει κάτω και ακόμα πιο εύκολα πάνω. Στα 235 εκατ. ευρώ πάντως παίζει με p/e 10 και έχει και δυνατό ταμείο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δυνατή υποχώρηση με καλό όγκο για τα δεδομένα της. Στα 2,27 ευρώ και στο -4,22% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 99 εκατ. ευρώ.

ΚΛΜ: Υποχώρησε 4,07% και έκλεισε στα 0,66 ευρώ με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Ακολουθούν κάποια τεχνικά σχόλια από τον Απόστολο Μάνθο, για συγκεκριμένες μετοχές.
ΟΠΑΠ…παραμένει στη ζώνη των 9 με 8,70 αρνούμενος να δοκιμάσει τη τύχη του πάνω στο ισχυρό κανάλι αντίστασης “W” μεταξύ του 9,50 με 9,30 ευρώ.

#Cenergy Holdings..εδώ και εβδομάδες "πατώντας" πάνω στο επίπεδο των 1,25 με 1,28 ευρώ προσπαθεί να γράψει το 1,40. Εαν αποδράσει από εκεί θα έχει πολύ ενδιαφέρον

Ιντρακάτ..της πέφτει βαρέως η περιοχή αντίστασης μεταξύ του 1,40 με 1,55.

Γενικός Δείκτης…δρόμος στρωμένος με αγκάθια έως το κατώφλι των 742 με 750 μονάδων, εξού και η άνω σκιές στα τελευταία daily candlesticks.

Πειραιώς...ο πειρασμός αυξάνεται για ενα "short selling" με τη διάσπαση του 1,40

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 











Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης