Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών από την ΕΛ.ΑΣ. – Εξέδιδαν φοιτήτριες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών από την ΕΛ.ΑΣ. – Εξέδιδαν φοιτήτριες
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών
Κύκλωμα μαστροπών που εξέδιδε νεαρές Ελληνίδες και αλλοδαπές γυναίκες, μέσω ιστοσελίδας και τηλεφωνικών ραντεβού εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Ανάμεσα στις Ελληνίδες που είχαν μπλέξει στα δίκτυα του κυκλώματος είναι μια ανήλικη μαθήτρια 17 ετών, καθώς και φοιτήτριες 20 έως 25 ετών.
Συνολικά το τελευταίο τρίμηνο διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ότι το κύκλωμα εκμεταλλευόταν περίπου 45 γυναίκες, από αυτές οι 15 ήταν Ελληνίδες ενώ οι υπόλοιπες από Αλβανία, Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία και Ρωσία.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν και προσέγγιζαν τις γυναίκες είτε σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ, είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων κυρίως το Facebook και Instagram.
Το συγκεκριμένο κύκλωμα μαστροπών υπολογίζεται ότι ξεκίνησε τη δράση το 2016. Καθημερινά έκλεινε τουλάχιστον 30 ραντεβού με κόστος κατά μέσο όρο 130 ευρώ την ώρα.
Από αυτά τα 60 ευρώ λάμβανε ως αμοιβή η κάθε γυναίκα, 20 ευρώ ο οδηγός της και 50 ευρώ έπαιρνε ο αρχηγός της οργάνωσης, ένας 45χρονος φωτογράφος που δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.
Την υπόθεση παρουσίασαν στην ΓΑΔΑ ο Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε στην συστηματική εμπορία ημεδαπών και αλλοδαπών γυναικών με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική τους εκμετάλλευση, μέσω «γραφείου» ερωτικών ραντεβού, το οποίο λειτουργούσε από το διαδίκτυο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει 26 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 15, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, εκτιμάται ότι η εν λόγω οργάνωση δραστηριοποιείται τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, 14 Μαρτίου 2019, όπου σε προκαθορισμένο ερωτικό ραντεβού με εκδιδόμενη του εν λόγω «γραφείου» σε ξενοδοχείο της Αττικής, συνελήφθη το μέλος της οργάνωσης που την μετέφερε.
Παράλληλα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων το αρχηγικό μέλος, καθώς και τρία άτομα που είχαν το διακριτό ρόλο της εξεύρεσης και στρατολόγησης των γυναικών.
Από την έρευνα προέκυψε ότι, μόνο το τελευταίο τρίμηνο η εγκληματική οργάνωση είχε προβεί στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 45 γυναικών, μεταξύ των οποίων και μίας ανήλικης, στην οποία και παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της, τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες, που βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση, τις προσέγγιζαν σε καταστήματα μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αττικής.
Στη συνέχεια, είτε αποσπούσαν τη συναίνεσή τους με τη χρήση απατηλών μέσων, είτε τις παρέσυραν, με πληρωμές και υποσχέσεις πολυτελούς διαβίωσης, με σκοπό να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους.
Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, παρείχαν ταυτόχρονα τόσο υποσχέσεις νόμιμης εργασίας, όσο και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών.
Τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων, κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που χειρίζονταν τουλάχιστον 4 μέλη της οργάνωσης, σε προκαθορισμένες βάρδιες, ενώ πραγματοποιούνταν σε ξενοδοχεία και οικίες στην Αττική.
Επίσης, μεγάλος αριθμός οδηγών, ήταν επιφορτισμένοι με τη μεταφορά των γυναικών στα ξενοδοχεία και τις οικίες, όπου πραγματοποιούνταν οι ερωτικές συνευρέσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν.
Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν στη λήψη επαγγελματικών γυμνών φωτογραφιών και βίντεο των εκδιδομένων, σε πολυτελή οικία στα νότια προάστια. Το υλικό διέθεταν, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσαν, αποσκοπώντας στην προσέλκυση περισσότερων υποψήφιων πελατών και κατ’ επέκταση στη μεγιστοποίηση των κερδών της οργάνωσης.
Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

· το χρηματικό ποσό των (4.390) ευρώ,

· επτά (7) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

· μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης,

· (22) ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , tablet , φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα),

· μεταλλική σιδερογροθιά και

· πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των ερευνών και να ενημερωθούν οι αλλοδαπές αρχές για τον εντοπισμό τυχόν λοιπών εμπλεκομένων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης