Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Οι ευρωεκλογές πρέπει να αναδείξουν τις ευρωπαϊκές συνεπείς δυνάμεις

Θεοδωράκης: Οι ευρωεκλογές πρέπει να αναδείξουν τις ευρωπαϊκές συνεπείς δυνάμεις
Αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να αναδείξουν τις ευρωπαϊκές συνεπείς δυνάμεις, γιατί η πορεία της χώρας εξαρτάται και από την Ευρώπη, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης
Την ανάγκη να αναδείξουν οι επικείμενες ευρωεκλογές τις ευρωπαϊκές συνεπείς δυνάμεις, γιατί η πορεία της χώρας εξαρτάται και από την Ευρώπη, υπογράμμισε σήμερα (18/3/2019) ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από τα Χανιά της Κρήτης, όπου βρίσκεται.
«Αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να αναδείξουν τις ευρωπαϊκές συνεπείς δυνάμεις, γιατί η πορεία της χώρας, και κατά συνέπεια του νησιού μας, εξαρτάται και από την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τους πολίτες να μελετήσουν τις προτάσεις του Ποταμιού για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση σε όλα τα θέματα, από την ύπαρξη ενός αμυντικού δόγματος που θα καλύπτει και την Ελλάδα, μέχρι την παραγωγή προϊόντων και τις εξαγωγές.
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όχι μόνο για το Ποτάμι, αλλά και για τη χώρα και επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Αναγέννηση μπορεί να ξεκινήσει από την Κρήτη.
«Το Ποτάμι είναι πολύ αισιόδοξο για τις ευρωεκλογές, ειδικά για εδώ στην Κρήτη.
Υπάρχουν πολλοί από τη μια μεριά του νησιού, μέχρι την άλλη που θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.
Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή πορεία, γιατί είπαμε:
Η Ευρωπαϊκή Αναγέννηση μπορεί να ξεκινήσει από την Κρήτη. Γι’ αυτό είμαι εδώ αυτές τις μέρες, γι’ αυτό συνάντησα τους ανθρώπους , μιλήσαμε και νομίζω ότι στις Μαΐου θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», δήλωσε αναλυτικά ο κ. Θεοδωράκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα όχι μόνο για το Ποτάμι, αλλά και την Ελλάδα.
«Δηλαδή, αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να αναδείξουν ευρωπαϊκές συνεπείς δυνάμεις, γιατί η πορεία της χώρας, η πορεία του νησιού μας, εξαρτάται και από την Ευρώπη.
Οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις που κάνουμε που είναι μέσα και στην “ομπρέλα” Macron αφορούν από τα θέματα της Ασφάλειας, αλλά μέχρι και τα θέματα των προϊόντων και των εξαγωγών.
Να δει κάποιος τις προτάσεις του Ποταμιού και να καταλάβει ότι έχουμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, για την επόμενη ευρωπαϊκή μέρα του νησιού», συνέχισε.
Ερωτηθείς σχετικά με το πότε «βλέπει» τις εθνικές εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:
«Νομίζω ότι ο κ.Τσίπρας θα προσπαθήσει να πάει μέχρι τέλους.
Είναι γλυκιά η εξουσία.
Για όλους συμβαίνει αυτό.
Για όλους δηλαδή τους κυβερνώντες.
Νομίζω λοιπόν ότι τις εκλογές μάλλον τις προγραμματίζει για το φθινόπωρο».
Ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική του Ποταμιού για την Ευρώπη, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε:
«Το Ποτάμι από πολύ καιρό έχει πει ότι η Ευρώπη έχει μια συγκεκριμένη υποχρέωση στην περιοχή μας.
Είναι η ασφάλεια, η ύπαρξη ενός αμυντικού δόγματος που θα καλύπτει και την Ελλάδα, είναι η ύπαρξη αστυνομίας συνόρων.
Αυτή η μεγάλη πρόταση έχει γίνει αποδεκτή και από τον πρόεδρο Macron, μαζί με άλλες προτάσεις που αφορούν στους μετανάστες, στους πρόσφυγες, αλλά κυρίως στην παραγωγή.
Η κρητική παραγωγή είναι ελληνική παραγωγή, είναι ευρωπαϊκή παραγωγή και πρέπει να προφυλαχθεί από ανεξέλεγκτες εισαγωγές.
Η πρόταση, λοιπόν, του προέδρου Macron για υγειονομικό έλεγχο των προϊόντων που μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να βοηθήσει και να είναι αφορμή για να δούμε διαφορετικά την αξιοποίηση και τις ελληνικές κρητικές εξαγωγές- που δεν πρέπει να τις λέμε εξαγωγές- αλλά αποστολές στην Ευρώπη».
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε πραγματοποιήσει οδοιπορικό στους τόπους όπου προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου στα Χανιά.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνοδευόταν και από τον δήμαρχο Κισσάμου, Θεόδωρο Σταθάκη, ο οποίος και του έδειξε τα πιο προβληματικά σημεία στον δήμο.
Ο κ. Θεοδωράκης και κ. Σταθάκης συμφώνησαν ότι: «οι εμβαλωματικές παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου έχουν διορθώσει πολλά από τα προβλήματα.
Η Κίσσαμος όμως δεν θα επανέλθει στην προτέρα κατάσταση εάν δεν υπάρξει δυναμική παρέμβαση τόσο της περιφέρειας, όσο και του Υπουργείου Δημοσίων Έργων».
Στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Θεοδωράκης, παρακολούθησε την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στον Δήμο Χανίων, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στα Χανιά από την θεομηνία.
Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, χαιρέτησε την παρουσία του στην συνεδρίαση.
Τόσο αυτός όσο και ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ τον ευχαρίστησαν για το συνεχές του ενδιαφέρον για τον νόμο των Χανίων.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο «στόχος είναι κοινός, να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές και να μην χαθεί η τουριστική περίοδος του 2019».
Μετά το τέλος της συνεδρίασης προχώρησε στην εξής δήλωση στους δημοσιογράφους:
«Πρέπει οι Δήμοι, η Περιφέρεια και κυρίως η κεντρική διοίκηση, τα υπουργεία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.
Εάν αυτό δεν συμβεί τα Χανιά θα περάσουν ένα άσχημο καλοκαίρι. Και όχι μόνοι οι Χανιώτες αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται.
Πρέπει λοιπόν να ξεπεράσουμε τις συνήθεις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, να ληφθούν κεντρικές αποφάσεις, να έχουν τη συναίνεση όλων μας, να μην υπάρχει αντιπολιτευτική μικροπολιτική για να δούμε ποια έργα μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες 20 με 40 μέρες».
«Οι Δήμοι και στον Πλατανιά, και στην Κίσσαμο, και στο Σέλινο και στα Σφακιά το διαπίστωσα πάλι ο ίδιος, έχουν κάνει πρόχειρα έργα.
Έχουν δώσει βολεματικές λύσεις, αλλά δεν είναι λύσεις που μπορούν να κρατήσουν για ολόκληρο το καλοκαίρι.
Θα πρέπει πολύ άμεσα να ληφθούν κεντρικές αποφάσεις.
Συναντήθηκα και με τον Περιφερειάρχη.
Είναι αισιόδοξος ότι θα έρθουν τα λεφτά που τους έχουν υποσχεθεί.
Δεν είναι όμως μόνο τα λεφτά.
Πρέπει να έρθουν μηχανικοί, να έρθουν μηχανήματα και επαναλαμβάνω ότι πρέπει να υπάρξει ένα κεντρικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, ώστε να έχουμε την ολοκλήρωση των έργων μετά από 20 και 40 μέρες.
Δεν έχει καμιά χρησιμότητα τα έργα στην Κρήτη να γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο όταν θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος.
Ή τώρα θα αναστηθούν ξανά τα Χανιά ή θα καταστραφούν», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης