Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Η αδύναμη βιομηχανία θα πλήξει εκ νέου την οικονομία - Υποτονική η ανάπτυξη στο α' 3μηνο 2019

Bundesbank: Η αδύναμη βιομηχανία θα πλήξει εκ νέου την οικονομία - Υποτονική η ανάπτυξη στο α' 3μηνο 2019
Η γερμανική οικονομική ανάπτυξη παρέμεινε υποτονική κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, αναφέρεται στη μηνιαία έκθεση της Bundesbank
Η γερμανική οικονομική ανάπτυξη παρέμεινε υποτονική κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, δεχόμενη πιέσεις από την αδύναμη βιομηχανική παραγωγή, τη μείωση της ζήτησης για εξαγωγές αυτοκινήτων και την επιδείνωση του παραγωγικού κλίματος, όπως αναφέρεται στη μηνιαία έκθεση της Bundesbank, που δημοσιεύθηκε σήμερα (18/3/2019).
Αντιμέτωπη με μια απροσδόκητη αποδυνάμωση μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων, η Γερμανία μόλις που απέφυγε την ύφεση κατά το περασμένο τρίμηνο.
Οι πρόσφατοι δείκτες υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη θα είναι αργή, στην καλύτερη περίπτωση, πιέζοντας την ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Η παραγωγή αυτοκινήτων στη Γερμανία υπέστη πλήγμα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, λόγω μιας απεργίας σε ένα βασικό εργοστάσιο κινητήρων, ωστόσο η πτώση στις παραγγελίες εξαγωγών από χώρες εκτός της Ευρωζώνης υποδηλώνει περισσότερο βαθύτερα ζητήματα και όχι έκτακτους παράγοντες.
«Ο κλάδος της μεταποίησης θα μπορούσε να μειώσει τη συνολική οικονομική ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο», αναφέρει η Bundesbank στην τακτική μηνιαία της οικονομική έκθεση.
Παρ’ όλα αυτά, η κεντρική τράπεζα σημειώνει πως η άνθηση στις κατασκευές και η έντονη ιδιωτική κατανάλωση θα στηρίξουν την οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ προσθέτει ότι η απασχόληση συνεχίζει να αυξάνεται παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης.
«Η ιδιωτική κατανάλωση, όπως υποδηλώνει η ισχυρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων, θα μπορούσε να ανακάμψει σημαντικά», αναφέρει η Bundesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης