Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Δε βρισκόμαστε υπό αμερικανικές πιέσεις ώστε να αυξήσουμε την παραγωγή πετρελαίου

Σ. Αραβία: Δε βρισκόμαστε υπό αμερικανικές πιέσεις ώστε να αυξήσουμε την παραγωγή πετρελαίου
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ θα τηρήσει τις προβλεπόμενες πειρκοπές στην παραγωγή του
Στη διάψευση των αναφορών ότι η Σαουδική Αραβία βρίσκεται υπό πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να μην προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, προχώρησε σήμερα (18/3) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Khalid al-Falih, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε από το Μπακού.
Ειδικότερα, μιλώντας ενώπιον των δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση της Επιτροπής Υπουργών Παρακολούθησης των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, ο κ. Al-Falih δεσμεύθηκε ότι ο ΟΠΕΚ θα τηρήσει τις προβλεπόεμενς περικοπές στην παραγωγή του, εφόσον τα αποθέματα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Παράλληλα, σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε μετά τη συνάντηση, η Επιτροπλή δήλωσε πως όλες οι συμμετέχουσες χώρες δεσμεύθηκαν να εμβαθύνουν τις περικοπές στην παραγωγή τους «μέσα στους επόμενους μήνες».
«Οι τρέχουσες κρίσιμες αβεβαιότητες γύρω από την παγκόσμια αγορά πετρελαίου δικαιολογούν την ευθύνη όλων των χωρών να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα της αγοράς», ανέφερε η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ.
Μάλιστα, οι χώρες της Επιτροπής συμφώνησαν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Απριλίου, επιλέγοντας αντ' αυτού να συναντηθούν τον ερχόμενο Μάιο στη Σαουδική Αραβία.
Επιπλέον, η Επιτροπή καλωσόρισε τα νέα μέλη της κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, και συγκεκριμένα το Ιράκ, το Καζακστάν, τη Νιγηρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης