Σε ανοδική πορεία το πετρέλαιο - Σε υψηλό 4 μηνών το αμερικανικό αργό με κέρδη άνω του 1%

Σε ανοδική πορεία το πετρέλαιο - Σε υψηλό 4 μηνών το αμερικανικό αργό με κέρδη άνω του 1%
Το Brent ενισχύθηκε +0,64%
Ανοδική πορεία ακολούθησε σήμερα Δευτέρα (18/3) το πετρέλαιο, συνεχίζοντας την άνοδο της περασμένης εβδομάδας, κατά την οποία σκαρφάλωσε σε υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξης του 0,64% στα 67,59 δολ. ανά βαρέλι, ενώ την Παρασκευή (15/3) ολοκλήρωσε την εβδομάδα καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του +2,1%.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό κινήθηκε 1,04% υψηλότερα στα 59,13δολ. ανά βαρέλι, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο 4 μηνών, έχοντας ολοκληρώσει την περασμένη εβδομάδα με συνολικά κέρδη +4,3%.
Χθες (17/3) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid A. Al-Falih, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα συνεχίσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους κατά τους επόμενους μήνες.

«Είμαι εμφανώς αισιόδοξος ότι η εφαρμογή της συμφωνίας των ΟΠΕΚ+ θα βελτιωθεί», σχολίασε ο Σαουδάραβας υπουργός, προσθέτοντας ότι η συμφωνία «είναι ήδη ισχυρή με βάση τα ιστορικά πρότυπα».
Σημειώνεται ότι οι υπουργοί των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στις 17 Απριλίου προκειμένου να αποφασίσουν για την μελλοντική πολιτική παραγωγής που θα υιοθετήσουνε.
Αργότερα εντός της εβδομάδας, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού πετρελαίου και την παραγωγή στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου, και τα οποία αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία που θα ακολουθήσει το πετρέλαιο κατά τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS