Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα θαύματα της εταιρίας ορκωτών ελεγκτών KRESTON Prime Audit και η... αξιοπιστία

tags :
Τα θαύματα της εταιρίας ορκωτών ελεγκτών KRESTON Prime Audit και η... αξιοπιστία
Οι δικαστικές αποφάσεις και τα ερωτήματα για την αξιοπιστία των ελέγχων
Μπορεί μια εταιρία με ελάχιστο αριθμό ορκωτών ελεγκτών να ελέγχει οικονομικές καταστάσεις πλήθους εταιριών; Με βάση τα όσα προκύπτουν από τον έλεγχο των δεδομένων του ΓΕΜΗ και της διαύγειας μπορεί.
Στην κατηγορία αυτών των εταιριών  ανήκει και η KRESTON Prime Audit που έχει φτάσει αν ελέγχει από το Δήμο Θεσσαλονίκης έως και  μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής.
Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο δημιουργεί ερωτήματα  αν και κατά πόσο υπάρχουν οι δυνατότητες ελέγχου από τέτοιου μεγέθους εταιρίες.
Και δημιουργεί ερωτήματα δεδομένου ότι υπάρχουν πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων οι οποίες εγείρουν ερωτήματα για την επάρκεια αυτών των εταιριών.
Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2018 προκύπτει ότι η εταιρία και ο εκπρόσωπός της καταδικάστηκε για πλαστογραφία με χρήση κατ εξακολούθηση για ζητήματα που σχετίζονται με το έλεγχο εταιριών που είχε αναλάβει.
Βέβαια η απόφαση είναι πρωτόδικη και όχι τελεσίδικη αλλά από την άλλη πλευρά είναι ερώτημα αν και κατά πόσο όταν υπάρχουν τέτοιου είδους αποφάσεις μπορεί μια εταιρία να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και να αναλαμβάνει το έργο του ελέγχου εταιριών του δημοσίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η KRESTON ελέγχεται και για το γεγονός ότι έχουν δημοσιευτεί ισολογισμοί χωρίς οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών να συνοδεύονται από υπογραφές των ορκωτών που υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει την ευθύνη του ελέγχου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης