Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κ. Δομαζάκης (Creta Farms): «Τρέχει η αγορά γύρου - Διπλασιάζουμε στους 150 τόνους την παραγωγή»

tags :
Κ. Δομαζάκης (Creta Farms): «Τρέχει η αγορά γύρου - Διπλασιάζουμε στους 150 τόνους την παραγωγή»
Ικανοποιητικά είναι μέχρι τώρα και τα απτοελέσματα, χρειάζεται ωστόσο ακόμη προσπάθεια, από την είσοδο της εταιρείας στην αγορά των ψητοπωλείων με προψημένο γύρο.
Με εξαιρετικό ρυθμό τρέχουν οι πωλήσεις του γύρου στα σουπερμάρκετ από την Creta Farms, μία αγορά πυο άνοιξε η κρητική αλλαντοβιομηχανία εισήλθε πριν από μερικούς μήνες.
Όπως επισημαίνει στο bankingnews.gr ο αντιπροέδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Κωσταντίνος Δομαζάκης, η αγορά του γύρου στα σουπερμάκετ τρέχει με εξαιρετικούς ρυθμούς και για το λόγο αυτό η αλλαντοβιομηχανία ετοιμάζεται να διπλασσιάσει την παραγωγή.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δομαζάκης «η αγορά γύρου στα σουπερμάρκετ είναι sold out.
Για το λόγο αυτό προχωράμε στον διπλασσιασμό της παραγωγής γύρου από τους 60 με 80 τόνους, στους 150 τόνους».
Ικανοποιητικά είναι μέχρι τώρα και τα απτοελέσματα, χρειάζεται ωστόσο ακόμη προσπάθεια, από την είσοδο της εταιρείας στην αγορά των ψητοπωλείων με προψημένο γύρο, ο οποίος παρασκευάζεται από 100% ελληνικό κρέας και βασίζεται στη συνταγή Εν Ελλάδι.
Οι προσδοκίες από την συγκεκριμένη κίνηση είναι αρκετά μεγάλες, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία υπολογίζεται ότι αγγίζει σε τζίρο το 1 δισ. ευρώ.
Nα σημειωθεί ότι ο γύρος Εν Ελλάδι προέρχεται από το 100% ελληνικό χοιρινό κρέας Εν Ελλάδι ειδικής εκτροφής.
Από χοίρους δηλαδή που μεγαλώνουν στη φάρμα ειδικής εκτροφής της Creta Farms στο Ρέθυμνο της Κρήτης κάτω από άριστες συνθήκες και τρέφονται με: εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κάνει το κρέας πιο ζουμερό και τρυφερό, κρητικά superfoods με αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση, που θωρακίζουν τον οργανισμό του ζώου και αρωματικά βότανα.
Η ειδική διατροφή, που παράγεται στην ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών της Creta Farms, σε συνδυασμό με τις άριστες συνθήκες εκτροφής (κλασική μουσική, ιδανική θερμοκρασία), βελτιώνουν την υγεία του ζώου άρα και την ποιότητα του κρέατος και δημιουργούν τον πιο ευκολοχώνευτο και γευστικό γύρο, έτοιμο σε 5 λεπτά.
Τη γκάμα συμπληρώνει ο γύρος κοτόπουλο Εν Ελλάδι από κοτόπουλα ελληνικής προέλευσης.

Δόση 5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

Στην λήψη της δεύτερης και τελευταίας δόσης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προχωρά παράλληλα η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms.
Η δόση αυτή (5 εκατ. ευρώ) αφορά την χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 15 εκατ. ευρώ που υπέγραψε η εισηγμένη το 2016 με την ΕΤΕπ. Η συμφωνία αυτή υπήρξε και η πρώτη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for Strategic Investments/EFSI), του χρηματοδοτικού βραχίονα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.
Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αφορά στην υλοποίηση του Προγράμματος Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας, με σκοπό την ανάπτυξη νέων καινοτομιών, καθώς και την εξάπλωσή του Oμίλου διεθνώς.
Mε τα νέα κεφάλαια αλλά και την ολοκλήρωση της πρόσφατη αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, η Creta Farms αναμένεται να υλοποιήσει το νέο επενδυτικό της πρόγραμμα τόσο στην έρευνα όσο και στην ανάπτυξη.
Να σημειωθεί επίσης ότι τον περασμένο Μάρτιο η Creta Farms προχώρησε σε συμφωνία για την αναδιοργάνωση του τραπεζικού δανεισμού της.
Η αναδιοργάνωση αφορούσε στο δανεισμό του Ομίλου που έχει συναφθεί με τα τραπεζικά ιδρύματα Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Eurobank Ergasias και Alpha Bank και τις θυγατρικές τους εταιρείες (factoring & leasing) και περιλαμβάνει τα κοινοπρακτικά δάνεια της εταιρείας, τα διμερή δάνεια του Ομίλου, τις χρηματοδοτήσεις factoring και Leasing.
Η συμφωνία περιλαμβάνει ευνοϊκότερους χρηματοοικονομικούς όρους για τον Όμιλο όπως σημαντική μείωση επιτοκίου για το σύνολο των παραπάνω χρηματοδοτήσεων και μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου στο τέλος της 4ετίας (balloon payment).

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης