Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Σε ριζικό ανασχηματισμό προχωρά ο Maduro, μετά τις παρατεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Βενεζουέλα: Σε ριζικό ανασχηματισμό προχωρά ο Maduro, μετά τις παρατεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση
Ο Maduro έχει επανειλημμένα αλλάξει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2013
Σε ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησής του σχεδιάζει να προχωρήσει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρός του Delcy Rodriguez την Κυριακή (17/3/2019).
Η εξέλιξη αυτή έρχεται χρονικά μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, η διακοπή της οποίας είχε βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι.
«Ο πρόεδρος Maduro ζήτησε από ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο αλλαγή ρόλων σε μια βαθιά αναδιάρθρωση των μεθόδων και λειτουργιών της  κυβέρνησης, για να προστατεύσει την πατρίδα» έγραψε η Rodriguez στο Twitter.
Ο ανασχηματισμός έρχεται μετά από μία σχεδόν εβδομαδιαία διακοπή ρεύματος που παραλύει τη χώρα, η οποία είχε ήδη βιώσει μια υπερπληθωριστική οικονομική κατάρρευση, έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων αλλά και μετανάστευση εκατομμυρίων πολιτών.
Ο Maduro έχει αποδώσει τη συσκότιση σε αμερικανικές κυβερνοεπιθέσεις, ωστόσο τοπικοί ηλεκτρολόγοι μιλώντας στο Reuters έκαναν λόγο για υποεπενδύσεις και έλλειψη συντήρησης των ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών της χώρας και του ηλεκτρικού δικτύου.
Ο Maduro έχει επανειλημμένα αλλάξει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2013, με τα μέλη του στρατού να αυξάνονται στα υπουργεία πετρελαίου, Εσωτερικών και Ηλεκτρικής Ενέργειας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης