Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Νέα αυστηρότερα ασφαλείας υιοθετεί η κυβέρνηση, μετά τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Γαλλία: Νέα αυστηρότερα ασφαλείας υιοθετεί η κυβέρνηση, μετά τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Edouard Philippe  θα παρουσιάσει τη Δευτέρα το νέο πλαίσιο με τα δρακόντεια μέτρα αντιμετώπισης της βία
Νέα στρατηγική με αυστηρότερα κατασταλτικά μέτρα θα ακολουθήσει η γαλλική κυβέρνηση για την πάταξη της βίας στις διαδηλώσεις, μετά το ξέσπασμα της βίας το Σάββατο (16/3/2019) στο περιθώριο των κινητοποιήσεων  των «κίτρινων γιλέκων».
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Edouard Philippe  θα παρουσιάσει τη Δευτέρα (18/3/2019) το νέο πλαίσιο με τα δρακόντεια μέτρα αντιμετώπισης της βίας.
Οι τελευταίες βίαιες ενέργειες έδειξαν ότι οι σημερινές ρυθμίσεις ασφάλειας είναι «ανεπαρκείς», τόνισε ο Philippe, αναφερόμενος στα επεισόδια και τις λεηλασίες καταστημάτων στο Παρίσι.
«Αν καταλήξουμε σε συμπεράσματα από αυτές τις αδυναμίες, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει αύριο στον πρόεδρο τα απαραίτητα μέτρα για την προσαρμογή της στάσης των δυνάμεων ασφαλείας ώστε να μπορούν να ενεργούν με σταθερότητα ανά πάσα στιγμή», αναφέρεται σε δήλωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Ο πρόεδρος  της Γαλλίας, Emmanuel Macron  επέστρεψε στο Παρίσι αργά το Σάββατο (16/3/2019) για έκτακτη σύσκεψη με βασικούς υπουργούς του, στους οποίους διεμήνυσε, πως δεν πρέπει να ξανασυμβούν τέτοιας έκτασης βίαια επεισόδια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης