Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οξύνεται το κλίμα πόλωσης στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές, που «κλειδώνουν» για τον Οκτώβριο

Οξύνεται το κλίμα πόλωσης στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές, που «κλειδώνουν» για τον Οκτώβριο
Τα πολιτικά κόμματα θέτουν τα διλήμματα που πρεσβεύουν με στόχο την μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες
Το πολιτικό σκηνικό κινείται πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να προτάσσουν το πολιτικό τους αφήγημα ενόψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων τον Μάιο - ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές - και τα «μάτια» στραμμένα στις εθνικές εκλογές παρά το γεγονός ότι ο χρονικός τους ορίζοντας παραμένει άγνωστος.
Τα πολιτικά κόμματα, καθένα από την πλευρά του, θέτουν τα διλήμματα που πρεσβεύουν με στόχο την μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες.
Οδεύοντας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες του Μαΐου, από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιχειρούν να πολώσουν το κλίμα προκειμένου να ανεβάσουν τα ποσοστά της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.
Ο προβληματισμός από την παγιωμένη πλέον δημοσκοπική εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία βρίσκεται σταθερά, αρκετές μονάδες πίσω από τη ΝΔ και χωρίς σημάδια ανάκαμψης, είναι έκδηλος στην κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει ακόμα οριστικά για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιμένει δημοσίως ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της κυβερνητικής θητείας, τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση στο μεταξύ, προετοιμάζεται πυρετωδώς για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για πρόωρη προσφυγή στη λαϊκή βούληση.
Βέβαια, στόχος παραμένει ο Οκτώβριος για την κυβέρνηση, ωστόσο καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης που θα φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου το προσεχές διάστημα όπως επίσης, η ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές αναφορικά με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη και τις 120 δόσεις δεδομένου ότι αφορά μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας, που θα ζυγίσει τα δεδομένα, θα μελετήσει μαζί με τους στενούς του συνεργάτες τις εισηγήσεις που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη και θα επιλέξει είτε τον εκλογικό αιφνιδιασμό, είτε την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών τον Οκτώβριο συντασσόμενος με το σκεπτικό αρκετών στελεχών της κυβέρνησης που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος της θητείας της με την προσδοκία ότι το κλίμα θα αντιστραφεί.  

Στόχος της ΝΔ, η Ελλάδα να γίνει εκπαιδευτικός πόλος για Μεσόγειο και Ευρώπη

Στον αντίποδα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχει δώσει χαρακτήρα εθνικών εκλογών στις ευρωεκλογές έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος χαλαρής ψήφου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς επίσης βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα με στόχο να γίνει κατανοητό και αποδεκτό το κυβερνητικό σχέδιο του κόμματος στην κοινωνία.
Στις προτεραιότητες της ΝΔ σύμφωνα με στελέχη της Πειραιώς, από την επόμενη μέρα των εκλογών, συγκαταλέγονται οι μεγάλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές που χρειαζόταν το Σύνταγμα της χώρας και τις οποίες δεν επέτρεψε να γίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτές συγκαταλέγεται και η αλλαγή που σχεδιάζουν σύμφωνα με την οποία θα σπάσει το μονοπώλιο των κρατικών ΑΕΙ που επιβάλλει το ισχύων Σύνταγμα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η επόμενη κυβέρνηση θα επιδιώξει τη δημιουργία παράκαμψης στο άρθρο 16 με στόχο να γίνει η Ελλάδα «εκπαιδευτικός πόλος για όλη τη Μεσόγειο και την Ευρώπη και από χώρα εξαγωγής φοιτητών να μετατραπεί σε χώρα που θα προσελκύσει νέους που θέλουν να σπουδάσουν σε ένα μοναδικό από πολλές πλευρές περιβάλλον».  
Σε κάθε περίπτωση, στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κινούνται σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς δηλώνοντας έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τον χρόνο των εθνικών εκλογών.
Για τη ΝΔ, όπως υποστηρίζουν στελέχη της Πειραιώς, ο στόχος στο τέλος του δρόμου που οδηγεί στις εκλογές, είναι διττός.
Ναι μεν, να αποδοκιμαστεί καθαρά η κυβέρνηση στην κάλπη αλλά και να υπάρξει ανταπόκριση από μεγάλο μέρος της κοινωνίας στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ που τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και όλα τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τις επισκέψεις τους σε πόλεις και χωριά απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης